Rumanian Bible Cornilescu Version

Ezekiel 41

Ezekiel

Return to Index

Chapter 42

1

Apoi m`a scos wi m`a dus kn curtea deafarq din spre miazq noapte, wi m`a dus kn odqile din faya locului gol wi din faya clqdirii la miazq noapte.

2

Faya unde se afla uwa de miazq noapte, avea o lungime de o sutq de coyi; wi lqyimea era de cincizeci de coyi.

3

Kn dreptul celor douqzeci de coyi ai curyii dinlquntru, wi kn dreptul caldarkmului curyii de afarq, se aflau pridvoare lkngq pridvoare kn catul al treilea.

4

Pe dinaintea odqilor, era un loc de trecere lat de zece coyi, wi un drum de un cot; uwile lor erau spre miazq noapte.

5

Odqile de sus erau mai strkmte deckt cele de jos wi deckt cele dela mijlocul clqdirii, pentrucq le mai luau din loc wi pridvoarele.

6

Erau trei caturi, dar n`aveau stklpi ca stklpii curyilor; de aceea, kncepknd de jos, odqile de sus erau mai strkmte deckt cele de jos wi cele dela mijloc.

7

Zidul de afarq, care mergea alqturi cu odqile, dinspre curtea de afarq, kn faya odqilor, avea o lungime de cincizeci de coyi;

8

cqci lungimea odqilor din spre curtea de afarq era de cincizeci de coyi. Dar faya Templului avea o sutq de coyi.

9

Dedesubtul acestor odqi era intrarea dela rqsqrit, cum veneai din curtea de afarq.

10

Mai erau niwte odqi de grosimea zidului curyii dinspre rqsqrit, kn dreptul locului gol wi kn dreptul clqdirii.

11

Kn faya lor, era un loc de trecere, ca wi knaintea odqilor dinspre miazq noapte, de aceeaw lungime wi lqyime; iewirile, kntocmirea wi uwile lor erau la fel.

12

Tot awa era wi cu uwile odqilor dinspre miazqzi. Era o uwq la capul locului de trecere, care se afla drept knaintea zidului dinspre rqsqrit, pe unde intrai.

13

El mi -a zis: ,,Odqile dela miazqnoapte wi odqile de la miazqzi, cari sknt kn faya locului gol, sknt odqile sfinte, unde vor mknca lucrurile prea sfinte preoyii, cari se apropie de Domnul; kn ele vor pune lucrurile prea sfinte, darurile de mkncare, vitele aduse ca jertfe de ispqwire wi de vinq; cqci locul acesta este sfknt.

14

Cknd vor intra preoyii, nu vor iewi din locul sfknt ca sq se ducq kn curtea de afarq, ci kwi vor lqsa acolo hainele cu cari fac slujba, cqci hainele acestea sknt sfinte; se vor kmbrqca kn alte haine ca sq se apropie de curtea care este pentru popor.``

15

Dupq ce a isprqvit de mqsurat casa dinlquntru, m`a scos pe poarta dinspre rqsqrit, wi a mqsurat -o pe partea de afarq de jur kmprejur.

16

A mqsurat partea de rqsqrit cu prqjina de mqsurat, wi de jur kmprejur a gqsit cinci sute de prqjini.

17

A mqsurat partea de miazqnoapte cu prqjina de mqsurat, wi a gqsit de jur kmprejur cinci sute de prqjini.

18

A mqsurat partea de miazqzi cu prqjina de mqsurat, wi a gqsit cinci sute de prqjini.

19

S`a kntors apoi spre apus, wi a mqsurat cinci sute de prqjini cu prqjina de mqsurat.

20

A mqsurat astfel kn cele patru laturi zidul de jur kmprejurul casei; lungimea era de cinci sute de prqjini, wi lqyimea de cinci sute de prqjini; zidul acesta despqryea locul sfknt de cel nesfknt.

Ezekiel 43

 

 

 

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
Johnhurt.com