Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 21

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

21:1 Ezutan latek uj eget es uj földet; mert az első eg es az első föld elmult vala; es a tenger többe nem vala.

21:2 És en Janos latam a szent varost, az uj Jeruzsalemet, a mely az Istentől szalla ala a mennyből, elkeszitve, mint egy ferje szamara felekesitett menyasszony.

21:3 És hallek nagy szozatot, a mely ezt mondja vala az egből: Íme az Isten satora az emberekkel van, es velök lakozik, es azok az ő nepei lesznek, es maga az Isten lesz velök, az ő Istenök.

21:4 És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; es a halal nem lesz többe; sem gyasz, sem kialtas, sem fajdalom nem lesz többe, mert az elsők elmultak.

21:5 És monda az, a ki a kiralyiszeken ül vala: Íme mindent ujja teszek. És monda nekem: Írd meg, mert e beszedek hivek es igazak.

21:6 És monda nekem: Meglett. Én vagyok az Alfa es az Omega, a kezdet es a veg. Én a szomjazonak adok az elet vizenek forrasabol ingyen.

21:7 A ki győz, öröksegül nyer mindent; es annak Istene leszek, es az fiam lesz nekem.

21:8 A gyavaknak pedig es hitetleneknek, es utalatosoknak es gyilkosoknak, es paraznaknak es bűbajosoknak, es balvanyimadoknak es minden hazugoknak, azoknak resze a tűzzel es kenkővel egő toban [lesz], a mi a masodik halal.

21:9 És jöve hozzam egy a het angyal közül, a kinel a het utolso csapassal telt het pohar vala, es szola nekem, mondvan: Jer, megmutatom neked a menyasszonyt, a Barany feleseget.

21:10 És elvive engem lelekben egy nagy es magas hegyre es megmutata nekem azt a nagy varost, a szent Jeruzsalemet, a mely Istentől szallott ala a mennyből.

21:11 Benne vala az Isten dicsősege; es annak vilagossaga hasonlo vala a legdragabb kőhöz, ugymint kristalytiszta jaspis kőhöz;

21:12 És nagy es magas kőfala vala, tizenket kapuja, es a kapukon tizenket angyal, es felirott nevek, a melyek az Izrael fiai tizenket törzsenek [nevei:]

21:13 Napkeletről harom kapu; eszakrol harom kapu; delről harom kapu: napnyugotrol harom kapu.

21:14 És a varos kőfalanak tizenket alapja vala, es azokon a Barany tizenket apostolanak nevei.

21:15 A ki pedig en velem beszele, annal vala egy arany vessző, hogy megmerje a varost, es annak kapuit es kőfalat.

21:16 És a varos negyszögben fekszik, es a hossza annyi, mint a szelessege. És megmere a varost a vesszővel tizenketezer futamatnyira: annak hosszusaga es szelessege es magassaga egyenlő.

21:17 És megmere annak kőfalat szaznegyvennegy singre, ember mertekevel, azaz angyaleval.

21:18 És kőfalanak rakasa jaspisbol vala; a varos pedig tiszta arany, tiszta üveghez hasonlo.

21:19 És a varos kőfalanak alapjai ekesitve valanak mindenfele dragakövekkel. Az első alap jaspis; a masodik zafir; a harmadik kalczedon; a negyedik smaragd;

21:20 Az ötödik sardonix; a hatodik sardius; a hetedik krizolitus; a nyolczadik berillus; a kilenczedik topaz; a tizedik krisopraz; a tizenegyedik jaczint; a tizenkettedik amethist.

21:21 A tizenket kapu pedig tizenket gyöngy; minden egyes kapu egy-egy gyöngyből vala; es a varos utczaja tiszta arany, olyan mint az atlatszo üveg.

21:22 És templomot nem lattam abban: mert az Úr, a mindenhato Isten annak temploma, es a Barany.

21:23 És a varosnak nincs szüksege a napra, sem a holdra, hogy vilagitsanak benne; mert az Isten dicsősege megvilagositotta azt, es annak szövetneke a Barany.

21:24 És a poganyok, a kik megtartatnak, annak vilagossagaban jarnak; es a föld kiralyai az ő dicsősegöket es tisztessegöket abba viszik.

21:25 És annak kapui be nem zaratnak nappal ( ejszaka ugyanis ott nem lesz);

21:26 És a poganyok dicsőseget es tisztesseget abba viszik.

21:27 És nem megy abba be semmi tisztatalan, sem a ki utalatossagot es hazugsagot cselekszik, hanem csak a kik beirattak az elet könyvebe, a mely a Baranye.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase