Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 19

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

19:1 És ezek utan hallam mintegy nagy sokasagnak nagy szavat az egben, a mely ezt mondja vala: Aleluja! az idvesseg es a dicsőseg, es a tisztesseg es a hatalom az Úre, a mi Istenünke!

19:2 Mert igazak es igazsagosak az ő iteletei, es azt a nagy paraznat, a mely a földet megrontotta az ő paraznasagaval, elitelte, es megbosszulta az ő szolgainak veret annak kezen.

19:3 És masodszor is mondanak: Aleluja! es: Annak füstje felmegy örökkön örökke.

19:4 És leborula a huszonnegy Ven es a negy lelkes allat, es imada az Istent, a ki a kiralyiszekben ül vala, mondvan: Ámen! Aleluja!

19:5 És a kiralyiszektől szozat jöve ki, a mely ezt mondja vala: Dicserjetek a mi Istenünket mindnyajan ő szolgai, a kik felitek őt, kicsinyek es nagyok!

19:6 És hallam mintegy nagy sokasag szavat, es mintegy sok vizek zugasat, es mintegy erős mennydörgesek szavat, mondvan: Aleluja! mert uralkodik az Úr, a mi Istenünk, a mindenhato.

19:7 Örüljünk es örvendezzünk, es adjunk dicsőseget neki, mert eljött a Barany menyegzője, es az ő felesege elkeszitette magat,

19:8 És adatott annak, hogy felöltözzek tiszta es ragyogo feher gyolcsba; mert a feher gyolcs a szenteknek igazsagos cselekedetei.

19:9 És monda nekem: Írd meg: Boldogok azok, a kik a Barany menyegzőjenek vacsorajara hivatalosak. És monda nekem: Ezek az Istennek igaz beszedei.

19:10 És leborulek annak labai előtt, hogy imadjam őt, de monda nekem: Meglasd , ne tedd; szolgatarsad vagyok neked es a te atyadfiainak, a kiknel a Jezus bizonysagtetele van; Istent imadd, mert a Jezus bizonysagtetele a profetasag lelke.

19:11 És latam, hogy az eg megnyilt, es ime vala egy feher lo, es a ki azon ül vala, hivatik vala Hivnek es Igaznak, es igazsagosan itel es hadakozik.

19:12 És az ő szemei olyanok, mint a tűzlang; es az ő fejen sok korona; az ő neve fel vala irva, a mit senki nem tud, csak ő maga.

19:13 És verrel hintett ruhaba vala öltöztetve es a neve Isten igejenek neveztetik.

19:14 És mennyei seregek követik vala őt feher lovakon, feher es tiszta gyolcsba öltözve.

19:15 És az ő szajabol eles kard jő vala ki, hogy azzal verje a poganyokat; es ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; es ő nyomja a mindenhato Isten haragja hevenek borsajtojat.

19:16 És az ő ruhajan es tomporan oda vala irva az ő neve: kiralyoknak Kiralya, es uraknak Ura.

19:17 És latek egy angyalt allani a napban, es kialta nagy szoval, mondvan minden madaraknak, a melyek repdesnek vala az egnek közepette: Jőjjetek el, es gyűljetek egybe a nagy Istennek vacsorajara;

19:18 Hogy egyetek a kiralyok husat, es vezerek husat es hatalmasok husat, es lovaknak es rajtok űlőknek husat, es mindenkinek husat, szabadoket es szolgaket, es kicsinyeket es nagyoket.

19:19 És latam, hogy a fenevad es a föld kiralyai es az ő seregeik egybegyűltek, hogy hadakozzanak az ellen, a ki a lovon ül vala es az ő serege ellen.

19:20 És megfogatek a fenevad, es ő vele együtt a hamis profeta, a ki a csodakat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad belyeget felvettek, es a kik imadtak annak kepet: ők ketten elevenen a kenkővel egő tüzes toba vettetenek:

19:21 A többiek pedig megöletenek a lovon űlőnek kardjaval, a mely az ő szajabol jő vala ki; es a madarak mind megelegedenek azoknak husaval.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase