Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 18

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

18:1 És ezek utan latek mas angyalt leszallani a mennyből, a kinek nagy hatalma vala; es a föld fenylett annak dicsősegetől.

18:2 És kialta [teljes] erejeből, nagy szoval mondvan: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, es lett ördögöknek lakhelyeve, minden tisztatalan leleknek tömlöczeve, es minden tisztatalan es gyűlölseges madarnak tömlöczeve.

18:3 Mert az ő paraznasaga haragjanak borabol ivott valamennyi nep, es a földnek kiralyai ő vele paraznalkodtak, es a földnek kalmarai az ő dobzodasanak erejeből meggazdagodtak.

18:4 És hallek mas szozatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle en nepem, hogy ne legyetek reszesek az ő bűneiben, es ne kapjatok az ő csapasaibol:

18:5 Mert az ő bűnei az egig hatottak, es megemlekezett az Isten az ő gonoszsagairol.

18:6 Fizessetek ugy neki, a mint ő fizetett nektek, es ketszerrel kettőztessetek meg neki az ő cselekedetei szerint; a mely poharbol itatott, ugyanabbol ket annyit töltsetek neki.

18:7 A mennyire dicsőitette magat es dobzodott, annyi kinnal es gyaszszal fizessetek neki; mert ezt mondja az ő sziveben: Úgy ülök, mint kiralyneasszony, es nem vagyok özvegy, es semmi gyaszt nem latok.

18:8 Ennekokaert egy nap jőnek ő rea az ő csapasai: a halal, a gyasz es az ehseg; es tűzzel egettetik meg; mert erős az Úr, az Isten, a ki megbünteti őt.

18:9 És siratjak őt, es jajgatnak ő rajta a föld kiralyai, a kik vele paraznalkodtak es dobzodtak, mikor az ő egesenek füstjet latjak,

18:10 Nagy tavol allva az ő kinjatol valo felelem miatt, mondvan: Jaj! jaj! te nagy varos, Babilon, te hatalmas varos, hogy egy oraban jött el iteleted!

18:11 A föld kalmarai is siratjak es jajgatjak őt, mert az ő aruikat immar senki nem veszi;

18:12 Arany es ezüst, es dragakő es gyöngy, es gyolcs es bibor, es selyem es skarlatczikkeket; es minden thinfat es minden elefantcsontedenyt, es dragafabol es rezből es vasbol es marvanykőből [csinalt] minden edenyt;

18:13 És fahajat es illatszereket, es kenetet es tömjent, es bort es olajat, es zsemlyelisztet es gabonat, es barmokat es juhokat, es lovakat es kocsikat, es rabokat es emberek lelkeit.

18:14 És a gyümölcs, a mit a te lelked kivant, eltavozott tőled, es minden a mi inyes es pompas, eltavozott tőled, es többe azokat meg nem talalod.

18:15 Ezeknek arosai, a kik meggazdagodtak ő tőle, tavol allanak az ő kinjatol valo felelem miatt, sirvan es jajgatvan,

18:16 És ezt mondvan: Jaj! jaj! a nagy varos, a mely öltözött gyolcsba es biborba es skarlatba, es megekesittetett aranynyal, dragakövekkel es gyöngyökkel; hogy elpusztult egy oraban annyi gazdagsag!

18:17 És minden hajosmester es a hajokon levők mind, a sokasag es az evezők, es valakik a tengeren kereskednek, tavol allanak.

18:18 És kialtanak, latvan az ő egesenek füstjet, es ezt mondjak vala: Mi hasonlo e nagy varoshoz?

18:19 És port hanyvan az ő fejökre, kialtanak sirvan es jajgatvan, es ezt mondvan: Jaj! jaj! az a nagy varos, a melyben meggazdagodott mindenki, a kinek hajoi voltak a tengeren, annak dragasagaibol, hogy elpusztult egy oraban!

18:20 Örülj ő rajta menny, es ti szent apostolok es profetak; mert az Isten büntette meg őt erettetek valo büntetessel.

18:21 És egy erős angyal egy nagy malomkőhöz hasonlo követ felvőn es a tengerbe vete, ezt mondvan: Ilyen modon nagy sebesseggel vettetik el Babilon, ama nagy varos, es többe meg nem talaltatik.

18:22 És harfasoknak es muzsikasoknak, es siposoknak es trombitasoknak szava te benned többe nem hallatik; es semmi mestersegnek mestere nem talaltatik többe te benned; es malomnak zugasa sem hallatik többe te benned;

18:23 És szövetneknek vilagossaga többe te benned nem fenylik; es vőlegenynek es menyasszonynak szava sem hallatik többe te benned; mert a te kalmaraid valanak a földnek fejedelmei; mert a te bűvöleseidtől eltevelyedtek mind a nepek.

18:24 És abban profetaknak es szenteknek vere talaltatott, es mindeneknek, a kik megölettek a földön.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase