Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 16

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

16:1 És hallek nagy szozatot a templombol, a mely mondja vala a het angyalnak: Menjetek el es töltsetek ki a földre az Isten haragjanak het poharat.

16:2 Elmene azert az első, es kitölte az ő poharat a földre; es tamada gonosz es artalmas fekely azokon az embereken, a kiken vala a fenevad belyege, es a kik imadjak vala annak kepet.

16:3 A masik angyal is kitölte az ő poharat a tengerbe; es olyanna lőn, mint a halott vere; es minden elő allat meghala a tengerben.

16:4 A harmadik angyal is kitölte az ő poharat a folyovizekbe es a vizek forrasaiba; es lőn ver.

16:5 És hallam, hogy a vizek angyala ezt mondja vala: Igaz vagy Uram, a ki vagy es a ki valal, te Szent, hogy ezeket itelted;

16:6 Mivelhogy szentek es profetak veret ontottak, vert adal nekik inni; mert meltok arra.

16:7 És hallam, hogy mas az oltarrol ezt mondja vala: Jol van Uram, mindenhato Isten, igazak es igazsagosak a te iteleteid.

16:8 A negyedik angyal is kitölte az ő poharat a napra; es adatek annak, hogy az embereket tikkaszsza tűzzel.

16:9 És tikkadanak az emberek nagy hevseggel; es az Istennek nevet karomlak, a kinek hatalma vala e csapasokon; es nem terenek meg, hogy neki dicsőseget adjanak.

16:10 Az ötödik angyal is kitölte az ő poharat a fenevad kiralyiszekere; es lőn az ő orszaga setet; es ragjak vala az ő nyelvöket a kin miatt,

16:11 És karomlak a menny Istenet az ő kinjaik es fekelyeik miatt; es meg nem terenek az ő cselekedeteikből.

16:12 A hatodik angyal is kitölte az ő poharat a nagy folyovizre, az Eufratesre; es kiszarada annak vize, hogy a napkelet felől jövő kiralyoknak ut keszittessek.

16:13 És latek a sarkany szajabol es a fenevad szajabol es a hamis profeta szajabol harom tisztatalan lelket kijőni, a bekakhoz hasonlokat;

16:14 Mert ördögi lelkek azok, a kik jeleket tesznek; a kik elmennek a földnek es az egesz vilagnak kiralyaihoz, hogy egybe gyűjtsek azokat a mindenhato Isten ama nagy napjanak viadalara.

16:15 (Ime eljövök, mint a tolvaj. Boldog, a ki vigyaz es őrzi az ő ruhait, hogy mezitelenen ne jarjon, es meg ne lassak az ő rutsagat.)

16:16 Egybegyűjtek azert őket a helyre, a melyet zsidoul Armageddonnak neveznek.

16:17 A hetedik angyal is kitölte az ő poharat a levegőegre; es nagy szozat jöve ki a mennyei templombol a kiralyiszektől, a mely ezt mondja vala: Meglett!

16:18 És lőnek zendülesek es mennydörgesek es villamlasok; es lőn nagy földindulas, a milyen nem volt, miota az emberek a földön vannak, ilyen földindulas, ilyen nagy.

16:19 És a nagy varos harom reszre szakada, es a poganyok varosai elesenek; es a nagy Babilon megemlittetek az Isten előtt, hogy adjon annak inni az ő busult haragja boranak poharabol.

16:20 És minden sziget elmulek, es hegyek nem talaltatanak többe.

16:21 És nagy jegeső, mint egy-egy talentom, szalla az egből az emberekre; es karomlak az Istent az emberek a jegeső csapasaert; mert annak csapasa felette nagy.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase