Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 14

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

14:1 És latam, es ime egy Barany all vala Sion hegyen, es ő vele szaznegyvennegy ezeren, a kiknek homlokan irva vala az ő Atyjanak neve.

14:2 És hallek szozatot az egből, mint sok vizeknek zugasat es mint nagy mennydörgesnek szavat; es hallam harfasoknak szavat, a kik az ő harfajokkal harfaznak vala;

14:3 És enekelnek vala mintegy uj eneket a kiralyiszek előtt, es a negy lelkes allat előtt es a Venek előtt; es senki meg nem tanulhatja vala azt az eneket, csak a szaz negyvennegy ezer, a kik aron vetettek meg a földről.

14:4 Ezek azok, a kik asszonyokkal nem fertőztettek meg magokat; mert szűzek. Ezek azok, a kik követik a Baranyt, valahova megy. Ezek aron vetettek meg az emberek közül Istennek es a Baranynak zsengeiül.

14:5 És az ő szajokban nem talaltatott alnoksag; mert az Istennek kiralyiszeke előtt feddhetetlenek.

14:6 És latek mas angyalt az eg közepen repülni, a kinel vala az örökkevalo evangyeliom, hogy a föld lakosainak hirdesse az evangyeliomot, es minden nemzetsegnek es agazatnak, es nyelvnek es nepnek,

14:7 Ezt mondvan nagy szoval: Feljetek az Istent, es neki adjatok dicsőseget: mert eljött az ő iteletenek oraja; es imadjatok azt, a ki teremtette a mennyet es a földet, es a tengert es a vizek forrasait.

14:8 És mas angyal követe azt, mondvan: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy varos! mert az ő paraznasaganak haragborabol adott inni minden pogany nepnek.

14:9 És harmadik angyal [is] követe azokat, mondvan nagy szoval: Ha valaki imadja a fenevadat es annak kepet, es belyeget felveszi vagy homlokara vagy kezere,

14:10 Az is iszik az Isten haragjanak borabol, a mely elegyitetlenül töltetett az ő haragjanak poharaba: es kinoztatik tűzzel es kenkővel a szent angyalok előtt es a Barany előtt;

14:11 És az ő kinlodasuknak füstje felmegy örökkön örökke; es nem lesz nyugalmuk ejjel es nappal, a kik imadjak a fenevadat es annak kepet, es ha valaki az ő nevenek belyeget felveszi.

14:12 Itt van a szenteknek bekesseges tűrese, itt a kik megtartjak az Isten parancsolatait es a Jezus hitet!

14:13 És hallek az egből szozatot, a mely ezt mondja vala nekem: Írd meg: Boldogok a halottak, a kik az Úrban halnak meg mostantol fogva. Bizony, azt mondja a Lelek, mert megnyugosznak az ő faradsaguktol, es az ő cselekedeteik követik őket.

14:14 És latam, es ime vala egy feher felhő; es a felhőn üle [valaki,] hasonlo az embernek Fiahoz, a fejen arany korona, es a kezeben eles sarlo.

14:15 És mas angyal jöve ki a templombol, nagy szoval kialtvan annak, a ki a felhőn ül vala: Inditsd a sarlodat es arass; mert a földnek aratni valoja megszaradt.

14:16 Bocsata azert, a ki a felhőn ül vala az ő sarlojat a földre; es learattatek a föld.

14:17 És mas angyal jöve ki a mennyben valo templombol, s annal is eles sarlo vala.

14:18 Mas angyal is jöve ki az oltartol, a kinek hatalma vala a tűzön, es kialta nagy szoval annak, a kinel vala az eles sarlo, ezt mondvan: Bocsasd a te eles sarlodat, es szedd meg a föld szőleinek gerezdeit; mert megertek annak szőlei.

14:19 Bocsata azert az angyal az ő eles sarlojat a földre, es a földnek szőleit megszede, es vete az Isten haragjanak nagy borsajtojaba.

14:20 És megtapostak a borsajtot a varoson kivül, es ver jöve ki a borsajtobol a lovak zablajaig, ezer hatszaz futamatnyira.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase