Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 13

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

13:1 És latek egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek het feje es tiz szarva vala, es az ő szarvain tiz korona, es az ő fejein a karomlasnak neve.

13:2 És e fenevad, a melyet latek, hasonlo vala a parduczhoz, es az ő labai, mint a medvee, es az ő szaja, mint az oroszlan szaja; es a sarkany ada az ő erejet annak, es az ő kiralyiszeket, es nagy hatalmat.

13:3 És latam, hogy egy az ő fejei közül mintegy halalos sebbel megsebesittetett; de az ő halalos sebe meggyogyittatek; es csodalvan, az egesz föld [követe] a fenevadat.

13:4 És imadak a sarkanyt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; es imadak a fenevadat, ezt mondvan: Kicsoda hasonlo e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?

13:5 És adatek neki nagy dolgoknak es karomlasoknak szolo szaja; es adatek neki hatalom, hogy cselekedjek negyvenket honapig.

13:6 Megnyita azert az ő szajat Isten ellen valo karomlasra, hogy szidalmazza az ő nevet es az ő satorat, es azokat, a kik a mennyben laknak.

13:7 Az is adatek neki, hogy a szentek ellen hadakozzek, es őket legyőzze; es adatek neki hatalom minden nemzetsegen, nyelven es nepen.

13:8 Annakokaert imadjak őt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beirva az eletnek könyvebe, a mely a Baranye, a ki megöletett, e vilag alapitasa ota.

13:9 Ha van füle valakinek, hallja!

13:10 Ha valaki fogsagba visz [mast], [ő is] fogsagba megy; ha valaki fegyverrel öl, fegyverrel kell annak megöletni. Itt van a szentek bekesseges tűrese es hite.

13:11 Azutan latek mas fenevadat feljőni a földből, a kinek ket szarva vala, a Baranyehoz hasonlo, de ugy szol vala, mint a sarkany;

13:12 És az előbbi fenevadnak minden hatalmassagat cselekszi ő előtte; es azt is cselekszi, hogy a föld es annak lakosai imadjak az első fenevadat, a melynek halalos sebe meggyogyult vala;

13:13 És nagy jeleket tesz, annyira, hogy tüzet is hoz ala az egből a földre, az emberek lattara.

13:14 És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatanak neki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondvan a föld lakosainak, hogy csinaljak meg a fenevadnak kepet, a ki fegyverrel megsebesittetett vala, de megelevenedett.

13:15 És adatek neki, hogy a fenevad kepebe lelket adjon, hogy a fenevad kepe szoljon is, es azt mivelje, hogy mindazok, a kik nem imadjak a fenevad kepet, megölessenek,

13:16 Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel es nagyokkal, gazdagokkal es szegenyekkel, szabadokkal es szolgakkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra belyeget tegyenek;

13:17 És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson [semmit,] hanem csak a kin a fenevad belyege van, vagy neve, vagy nevenek szama.

13:18 Itt van a bölcseseg. A kinek ertelme van, szamlalja meg a fenevad szamat; mert emberi szam: es annak szama hatszazhatvanhat.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase