Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 5

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

5:1 És latek annak jobbkezeben, a ki a kiralyiszekben üle, egy könyvet , a mely be volt irva belől es hatul, es le volt pecsetelve het pecsettel.

5:2 És latek egy erős angyalt, a ki nagy szoval kialta: Ki volna melto arra, hogy felnyissa a könyvet, es felbontsa annak pecseteit?

5:3 És senki, sem mennyen, sem földön, sem föld alatt, nem tudta a könyvet felnyitni, sem ranezni.

5:4 Én azert igen sirok vala, hogy senki nem talaltatek meltonak a könyv felnyitasara es elolvasasara, a ranezesre sem:

5:5 És egy a Venek közül monda nekem: Ne sirj: ime győzött a Juda nemzetsegeből valo oroszlan, David gyökere, hogy felnyissa a könyvet es felbontsa annak het pecsetet.

5:6 És latek a kiralyiszek es a negy lelkes allat között es a Venek között egy Baranyt allani, mint egy megölöttet, het szarva es het szeme vala, a mi az Istennek het Lelke, a mely elküldetett az egesz földre.

5:7 És eljöve es elveve a könyvet a kiralyiszekben ülőnek jobbkezeből.

5:8 És mikor elveve a könyvet, a negy lelkes allat es a huszonnegy Ven leborula a Barany előtt, mindeniknel harfak es aranypoharak leven, joillatokkal tele, a mik a szentek imadsagai.

5:9 És eneklenek uj eneket, mondvan: Melto vagy, hogy elvedd a könyvet es megnyisd annak pecseteit: mert megölettel, es megvaltottal minket Istennek a te vered altal, minden agazatbol es nyelvből es nepből es nemzetből,

5:10 És tettel minket a mi Istenünknek kiralyokka es papokka; es uralkodunk a földön.

5:11 És latam, es hallam a kiralyiszek, a lelkes allatok, es a Venek körül sok angyalnak szavat; es az ő szamuk tizezerszer tizezer es ezerszer ezer vala;

5:12 Nagy szoval ezt mondvan: Melto a megöletett Barany, hogy vegyen erőt es gazdagsagot es bölcseseget es hatalmassagot es tisztesseget es dicsőseget es aldast.

5:13 Sőt hallam, hogy minden teremtett allat, a mely van a mennyben es a földön, es a föld alatt es a tengerben, es minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A kiralyiszekben ülőnek es a Baranynak aldas es tisztesseg es dicsőseg es hatalom örökkön örökke.

5:14 És a negy lelkes allat monda: Ámen. És a huszonnegy Ven leborult es imada az örökkön örökke előt.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase