Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 4

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

4:1 Ezek utan latam, es ime egy megnyilt ajto [vala] a mennyben, es az első szo, a melyet mint egy velem beszelő trombitanak szavat hallek, ezt mondja vala: Jőjj fel ide, es megmutatom neked, a miknek meg kell lenni ezutan.

4:2 És azonnal elragadtatam lelekben: es ime egy kiralyiszek vala leteve a mennyben, es üle [valaki] a kiralyiszekben;

4:3 És a ki üle, tekintetere nezve hasonlo vala a jaspis es sardius kőhöz; es a kiralyiszek körül szivarvany [vala,] latszatra smaragdhoz hasonlo.

4:4 És a kiralyiszek körül huszonnegy kiralyiszek [vala;] es a kiralyiszekekben latam ülni a huszonnegy Venet feher ruhakba öltözve: es a fejökön arany koronak valanak.

4:5 A kiralyiszekből pedig villamlasok es mennydörgesek es szozatok jőnek [vala] ki. És het tűzlampas eg [vala] a kiralyiszek előtt, a mely az Istennek het lelke;

4:6 És a kiralyiszek előtt üvegtenger [vala,] hasonlo a kristalyhoz; es a kiralyiszek közepette es a kiralyiszek körül negy lelkes allat, szemekkel teljesek elől es hatul.

4:7 És az első lelkes allat hasonlo [vala] az oroszlanhoz, es a masodik lelkes allat hasonlo a borjuhoz, es a harmadik lelkes allatnak olyan arcza [vala,] mint egy embernek, es a negyedik lelkes allat hasonlo [vala] a repülő sashoz.

4:8 És a negy lelkes allat, a melyek közül mindeniknek hat-hat szarnya [vala], köröskörül es belül teljes [vala] szemekkel; es meg nem szűnik [vala] nappal es ejjel ezt mondani: Szent, szent, szent az Úr, a mindenhato Isten, a ki vala es a ki van es a ki eljövendő,

4:9 És mikor a lelkes allatok dicsőseget, tisztesseget es halat adnak annak, a ki a kiralyiszekben ül, annak, a ki örökkön örökke el,

4:10 Leesik a huszonnegy Ven az előtt, a ki a kiralyiszekben ül, es imadja azt, a ki örökkön örökke el, es az ő koronait a kiralyiszek ele teszi, mondvan:

4:11 Melto vagy Uram, hogy vegy dicsőseget es tisztesseget es erőt; mert te teremtettel mindent, es a te akaratodert vannak es teremttettek.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase