Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

3:1 A Sardisbeli gyülekezet angyalanak is ird meg: Ezt mondja az, a kinel van az isteni het lelek es a het csillag: Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy elsz, es halott vagy.

3:2 Vigyazz, es erősitsd meg a többieket, a kik halo felben vannak; mert nem talaltam a te cselekedeteidet Isten előtt teljeseknek.

3:3 Megemlekezzel azert, hogyan vetted es hallottad; es tartsd meg, es terj meg. Hogyha tehat nem vigyazol, elmegyek hozzad, mint a tolvaj, es nem tudod, mely oraban megyek hozzad.

3:4 De van Sardisban egy keves neved, azoke a kik nem fertőztettek meg a ruhaikat: es feherben fognak velem jarni; mert meltok [arra.]

3:5 A ki győz, az feher ruhakba öltözik; es nem törlöm ki annak nevet az elet könyveből, es vallast teszek annak neveről az en Atyam előtt es az ő angyalai előtt.

3:6 A kinek van füle, hallja, mit mond a Lelek a gyülekezeteknek.

3:7 A Filadelfiabeli gyülekezet angyalanak is ird meg: Ezt mondja a Szent, az Igaz, a kinel a David kulcsa van, a ki megnyitja es senki be nem zarja, es bezarja es senki meg nem nyitja:

3:8 Tudom a te dolgaidat (ime adtam elődbe egy nyitott ajtot, a melyet senki be nem zarhat), hogy keves erőd van, es megtartottad az en beszedemet, es nem tagadtad meg az en nevemet.

3:9 Íme en adok a Satan zsinagogajabol, azok közül, a kik zsidoknak mondjak magukat es nem azok, hanem hazudnak; ime azt mivelem, hogy azok eljőjjenek es leboruljanak a te labaid előtt, es megtudjak, hogy en szerettelek teged.

3:10 Mivel megtartottad az en beketűresre [intő] beszedemet, en is megtartalak teged a megprobaltatas idejen, a mely az egesz vilagra eljő, hogy megprobalja e föld lakosait.

3:11 Íme eljövök hamar: tartsd meg a mi nalad van, hogy senki el ne vegye a te koronadat.

3:12 A ki győz, oszloppa teszem azt az en Istenemnek templomaban, es többe onnet ki nem jő; es felirom ő rea az en Istenemnek nevet, es az en Istenem varosanak nevet, az uj Jeruzsalemet, a mely az egből szall ala az en Istenemtől, es az en uj nevemet.

3:13 A kinek van füle, hallja, mit mond a Lelek a gyülekezeteknek.

3:14 A Laodiczeabeli gyülekezet angyalanak is ird meg: Ezt mondja az Ámen, a hű es igaz bizonysag, az Isten teremtesenek kezdete:

3:15 Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hev; vajha hideg volnal, vagy hev.

3:16 Így mivel lagymeleg vagy, sem hideg, sem hev, kivetlek teged az en szambol.

3:17 Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, es meggazdagodtam es semmire nincs szüksegem; es nem tudod, hogy te vagy a nyomorult es a nyavalyas es szegeny es vak es mezitelen:

3:18 Azt tanacslom neked, hogy vegy tőlem tűzben megprobalt aranyat, hogy gazdagga legy; es feher ruhakat, hogy öltözeted legyen, es ne lattassek ki a te mezitelensegednek rutsaga; es szemgyogyito irral kend meg a te szemeidet, hogy lass.

3:19 A kiket en szeretek, megfeddem es megfenyitem: legy buzgosagos azert, es terj meg.

3:20 Íme az ajto előtt allok es zörgetek; ha valaki meghallja az en szomat es megnyitja az ajtot, bemegyek ahhoz es vele vacsoralok, es ő en velem.

3:21 A ki győz, megadom annak, hogy az en kiralyiszekembe űljön velem, a mint en is győztem es ültem az en Atyammal az ő kiralyiszekeben.

3:22 A kinek van füle, hallja, mit mond a Lelek a gyülekezeteknek.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase