Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 1

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

1:1 Jezus Krisztus kijelentese, a melyet adott neki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgainak, a miknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldven [azt] az ő angyala altal, megjelente az ő szolgajanak Janosnak,

1:2 A ki bizonysagot tett az Isten beszederől es Jezus Krisztus bizonysagteteleről, mindenről, a mit latott.

1:3 Boldog, a ki olvassa, es a kik hallgatjak e profetalasnak beszedeit, es megtartjak azokat, a melyek megirattak abban; mert az idő közel van.

1:4 Janos a het gyülekezetnek, a mely Ázsiaban van: Kegyelem nektek es bekesseg attol, a ki van, a ki vala es a ki eljövendő; es a het lelektől, a mely az ő kiralyiszeke előtt van,

1:5 És a Jezus Krisztustol, a ki a hű tanubizonysag, a halottak közül az elsőszülött, es a föld kiralyainak fejedelme. Annak, a ki minket szeretett, es megmosott bennünket a mi bűneinkből az ő vere altal,

1:6 És tett minket kiralyokka es papokka az ő Istenenek es Atyjanak: annak dicsőseg es hatalom mind örökkön örökke! Ámen.

1:7 Íme eljő a felhőkkel; es minden szem meglatja őt, meg a kik őt altal szegeztek is; es siratja őt e földnek minden nemzetsege. Úgy van. Ámen.

1:8 Én vagyok az Alfa es az Omega, kezdet es veg, ezt mondja az Úr, a ki van es a ki vala es a ki eljövendő, a Mindenhato.

1:9 Én Janos, a ki nektek atyatokfia is vagyok, tarsatok is a Jezus Krisztus szenvedeseben es kiralysagaban es tűreseben, a szigeten valek, a mely Pathmosnak neveztetik, az Isten beszedeert es a Jezus Krisztus bizonysagteteleert.

1:10 Lelekben valek ott az Úrnak napjan, es hallek hatam megett nagy szot, mint egy trombitaet,

1:11 A mely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa es az Omega, az Első es Utolso; es: A mit latsz, ird meg könyvben, es küldd el a het gyülekezetnek, a mely Ázsiaban van, Efezusban, Smirnaban, Pergamumban, Thiatiraban, Sardisban, Filadelfiaban es Laodiczeaban.

1:12 Megfordulek azert, hogy lassam a szot, a mely velem beszele; megfordulvan pedig, latek het arany gyertyatartot;

1:13 És a het gyertyatarto között hasonlot az ember Fiahoz, bokaig erő ruhaba öltözve, es mellenel aranyövvel körülövezve.

1:14 Az ő feje pedig es a haja feher vala, mint a feher gyapju, mint a ho; es a szemei olyanok, mint a tűzlang;

1:15 És a labai hasonlok valanak az izzo fenyű erczhez, mintha kemenczeben tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zugasa.

1:16 Vala pedig a jobb kezeben het csillag; es a szajabol ketelű eles kard jő vala ki; es az ő orczaja, mint a nap [a mikor] fenylik az ő erejeben.

1:17 Mikor pedig lattam őt, leesem az ő labaihoz, mint egy holt. És ream vete az ő jobbkezet, mondvan nekem: Ne felj; en vagyok az Első es az Utolso,

1:18 És az Élő; pedig halott valek, es ime elek örökkön örökke Ámen, es nalam vannak a pokolnak es a halalnak kulcsai.

1:19 Írd meg, a miket lattal es a mik vannak es a mik ezek utan lesznek:

1:20 A het csillag titkat, a melyet lattal az en jobb kezemben, es a het arany gyertyatartot. A het csillag a het gyülekezet angyala, es a mely het gyertyatartot lattal, az het gyülekezet.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase