Main Index: Hungarian Bible

Mate 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]   

3:1 Azokban a napokban pedig eljöve Keresztelő Janos, a ki predikal vala Judea pusztajaban.

3:2 És ezt mondja vala: Terjetek meg, mert elközelitett a mennyeknek orszaga.

3:3 Mert ez az, a kiről Ésaias profeta szolott, ezt mondvan: Kialto szo a pusztaban: Keszitsetek az Úrnak utjat, es egyengessetek meg az ő ösvenyeit.

3:4 Ennek a Janosnak a ruhaja pedig teveszőrből vala, es bőröv vala a dereka körül, elesege pedig saska es erdei mez.

3:5 Ekkor kimene ő hozza Jeruzsalem es az egesz Judea es a Jordannak egesz környeke.

3:6 És megkeresztelkednek vala ő altala a Jordan vizeben, vallast teven az ő bűneikről.

3:7 Mikor pedig lata, hogy a farizeusok es sadduceusok közül sokan mennek ő hozza, hogy megkeresztelkedjenek, monda nekik: Merges kigyoknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjatol megmeneküljetek?

3:8 Teremjetek hat megtereshez illő gyümölcsöket.

3:9 És ne gondoljatok, hogy igy szolhattok magatokban: Ábraham a mi atyank! Mert mondom nektek, hogy Isten eme kövekből is tamaszthat fiakat Ábrahamnak.

3:10 A fejsze pedig immar a fak gyökerere vettetett. Azert minden fa, a mely jo gyümölcsöt nem terem, kivagattatik es tűzre vettetik.

3:11 Én ugyan vizzel keresztellek titeket megteresre, de a ki utanam jő, erősebb nalamnal, a kinek sarujat hordozni sem vagyok melto; ő Szent Lelekkel es tűzzel keresztel majd titeket.

3:12 A kinek szoro lapat van az ő kezeben, es megtisztitja az ő szerűjet; es az ő gabonajat csűrbe takaritja, a polyvat pedig megegeti olthatatlan tűzzel.

3:13 Akkor eljöve Jezus Galileabol a Jordan melle Janoshoz, hogy megkeresztelkedjek ő altala.

3:14 Janos azonban visszatartja vala őt, mondvan: Nekem kell altalad megkeresztelkednem, es te jősz en hozzam?

3:15 Jezus pedig felelven, monda neki: Engedj most, mert igy illik nekünk minden igazsagot betöltenünk. Ekkor engede neki.

3:16 És Jezus megkeresztelkedven, azonnal kijöve a vizből; es ime az egek megnyilatkozanak neki, es ő lata az Istennek Lelket alajőni mintegy galambot es ő rea szallani.

3:17 És ime egy egi hang ezt mondja vala: Ez amaz en szerelmes fiam, a kiben en gyönyörködöm.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase