Main Index: Hungarian Bible

Zakarias 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

3:1 Azutan megmutata nekem Josuat, a főpapot, a ki az Úr angyala előtt alla, es a Satant, a ki jobb keze felől alla, hogy vadolja őt.

3:2 És monda az Úr a Satannak: Dorgaljon meg teged az Úr, te Satan; dorgaljon meg az Úr, a ki magaeva fogadja Jeruzsalemet. Avagy nem tűzből kikapott üszög-e ez?

3:3 Josua pedig szennyes ruhaba vala öltöztetve, es all vala az angyal előtt.

3:4 És szola es monda az előtte alloknak, mondvan: Vegyetek le rola a szennyes ruhakat! És monda neki: Lasd! Levettem rolad a te alnoksagodat, es ünnepi ruhakba öltöztetlek teged!

3:5 Azutan mondam: Tegyenek fejere tiszta süveget! Feltevek azert fejere a tiszta süveget, es ruhakba öltöztetek őt, az Úrnak angyala pedig [ott] all vala.

3:6 És bizonysagot tőn az Úrnak angyala Josuanak, mondvan:

3:7 Ezt mondja a Seregeknek Ura: Ha az en utaimban jarsz, es ha parancsolataimat magtartod: te is itelője leszel az en hazamnak, sőt őrizni fogod az en pitvaraimat, es ki- s bejarast engedek neked ez itt allok között.

3:8 Halld meg Josua, te főpap; te es barataid, a kik előtted ülnek, mert jelkepes ferfiak ezek: Íme, bizony előhozom az en szolgamat, Csemetet!

3:9 Mert ime e kő az, a melyet Josua ele helyezek; egy kövön het szem; ime, en faragom annak faragvanyait, igy szol a Seregeknek Ura, es eltörlöm e földnek alnoksagait egy napon.

3:10 Azon a napon, igy szol a Seregeknek Ura, kiki hivja majd a maga felebaratjat a szőlőtő ala es a fügefa ala.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase