Main Index: Hungarian Bible

Habakukk 2

[1]    [2]    [3]   

2:1 Őrhelyemre allok, es megallok a bastyan, es vigyazok, hogy lassam, mit szol hozzam, es mit feleljek en panaszom dolgaban.

2:2 És felele nekem az Úr, es monda: Írd fel [e] latomast, es vesd tablakra, hogy könnyen olvashato legyen.

2:3 Mert e latomas bizonyos időre [szol,] de vege fele siet es meg nem csal; ha kesik is, bizzal benne; mert eljön, el fog jőni, nem marad el!

2:4 Íme, felfuvalkodott, nem igaz ő benne az ő lelke; az igaz pedig az ő hite altal el.

2:5 És bizony, a bor is megcsal: felgerjed a ferfiu es nincsen nyugalma; ő, a ki tatja szajat, mint a Seol, es olyan ő, mint a halal: telhetetlen, es magahoz ragad minden nepet es magahoz csatol minden nemzetet.

2:6 Avagy nem költenek-e ezek mindnyajan peldabeszedet rola, es talalos meset rea, mondvan: Jaj annak, a ki rakasra gyűjti, a mi nem öve! De meddig? És a ki adossaggal terheli magat!

2:7 Avagy nem tamadnak-e hirtelen, a kik teged mardossanak, es nem serkennek-e fel, a kik haborgassanak teged? És zsakmanyul esel nekik.

2:8 Mivelhogy kifosztogattal sok nemzetet, kifosztanak teged mind a többi nepek az emberek vereert, es az orszagok, varosok es minden bennök lakozok ellen valo erőszaktetelert.

2:9 Jaj annak, a ki bűnös szerzemenyt szerez hazanak, hogy magasra rakhassa feszket, hogy megszabadulhasson a gonosz hatalma elől.

2:10 Hazadnak gyalazatara tervezted a sok nep kiirtasat, es bűnösse tetted lelkedet.

2:11 Mert a kő [is ellened] kialt a falbol, es a gerenda a fa-alkotmanybol visszhangoz neki.

2:12 Jaj annak, a ki varost epit verengzessel, es a ki varat emel alnoksaggal.

2:13 Avagy ime, nem a Seregek Uratol van-e ez, hogy a nepek tűznek epitenek, es a nemzetek a hiabavalosagnak faradoznak?

2:14 Mert az Úr dicsősegenek ismeretevel betelik a föld, a mikepen a folyamok megtöltik a tengert.

2:15 Jaj annak, a ki megitatja felebaratjat, epedet keverve bele, hogy megreszegitsed őt, hogy lathassad az ő szemermöket!

2:16 Gyalazattal telsz meg dicsőseg helyett; igyal te is es lattassek szemermed; read fordul az Úr jobbjanak pohara, es gyalazat [boritja] [el] dicsősegedet.

2:17 Bizony, a libanoni erőszakoskodas [gyaszba] borit teged, es a vadak pusztitasa, a mely rettegtete őket, az emberek vereert es az orszagon, a varoson es annak minden lakosan űzött erőszakossagert.

2:18 Mit hasznal a faragott kep, hogy a faragoja kifaragta azt? vagy az öntött kep es a mely hazugsagot tanit, hogy a kepnek faragoja bizik abban, csinalvan nema balvanyokat?

2:19 Jaj annak, aki fanak mondja: Serkenj fel! nema kőnek: Ébredj fel! Tanithat-e ez? Íme, boritva van aranynyal es ezüsttel, lelek pedig nincs benne semmi!

2:20 Ellenkezőleg az Úr az ő szent templomaban, hallgasson előtte az egesz föld!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase