Main Index: Hungarian Bible

Mikeas 6

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]   

6:1 Halljatok csak, a mit mond az Úr! Kelj fel, perelj a hegyekkel, es halljak meg szodat a halmok.

6:2 Halljatok meg hegyek az Úr peres dolgat, es ti, a földnek örök alapjai! Mert pere van az Úrnak az ő nepevel, es az Izraellel is perbe szall.

6:3 Én nepem! mit vetettem te ellened, es mivel farasztottalak el teged?! Tegy vallast ellenem!

6:4 Hiszen felhoztalak Égyiptom földjeről, es a szolgak hazabol megvaltottalak, es előtted küldem Mozest, Áront es Mariat!

6:5 Én nepem! Emlekezzel csak: mit koholt Balak, Moabnak kiralya, es mit felelt neki Balam, a Beor fia? Sittimtől fogva Gilgalig, hogy megismerjed az Úr igazsagos cselekedeteit.

6:6 Mivel menjek eleibe az Úrnak? Hajlongjak-e a magassagos Istennek? Égőaldozatokkal menjek-e elebe, esztendős borjukkal?!

6:7 Kedvet leli-e az Úr ezernyi kosokban, [vagy] tizezernyi olaj-patakokban? Elsőszülöttemet adjam-e vetkemert, [vagy] mehem gyümölcset lelkemnek bűneert?!

6:8 Megjelentette neked, oh ember, mi legyen a jo, es mit kivan az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazsagot cselekedjel, szeressed az irgalmassagot, es hogy alazatosan jarj a te Isteneddel.

6:9 Az Úrnak szava kialt a varosnak, es a te neved nez bölcsesegre. Halljatok meg a vesszőt es ki rendeli azt?!

6:10 [Vannak-e] meg a gonosznak hazaban hamissaggal gyűjtött kincsek, es ösztöver veka, a mely utalatos?

6:11 Vajjon jovahagyom-e a hamis merteket, es a zsakba [rejtett] csalard fontokat?

6:12 Mert a gazdagok megtöltöztek köztök ragadomanynyal, lakosai pedig hazugsagot szolnak, es nyelvök csalard az ő szajokban.

6:13 Én is azert megverven, betegge teszlek teged; elpusztitalak a te bűneid miatt.

6:14 Eszel te, de meg nem elegszel, es benned [marad] a te ehseged; es gyűjtesz, de nem takaritasz, es a mit megtakaritsz is, fegyverre hanyom.

6:15 Vetsz te, de nem aratsz; olajat sajtolsz te, de nem kened [magadat] olajjal, es mustot is, de bort nem iszol!

6:16 Mert az Omri parancsolataihoz szabjatok magatokat es az Ákhab hazanak minden dolgahoz, es azoknak tanacsan jartok! Hogy pusztasagga tegyelek tegedet, az ő lakosait pedig csufsagga, es hordozzatok nepemnek gyalazatat.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase