Main Index: Hungarian Bible

Mikeas 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]   

3:1 És mondam en: Halljatok, kerlek, Jakob fejedelmei es Izrael hazanak vezerei: Nem a ti tisztetek-e tudni az iteletet?!

3:2 Ti, kik gyűlölitek a jot es kedvelitek a gonoszt! A kik levonszatok roluk bőrüket es csontjaikrol az ő husokat!

3:3 A kik megeszik az en nepemnek husat, es lenyuzzak roluk bőrüket, es összetörik csontjaikat, es feldaraboljak, akar csak a fazekba, es mint hust a talba.

3:4 Kialtanak majd az Úrhoz, de nem hallgatja meg őket; sőt elrejti akkor orczajat előlök, mivelhogy gonoszokka lettek cselekedeteik.

3:5 Így szol az Úr a profetak ellen, a kik elamitjak az en nepemet, a kik, ha van mit ragniok, bekesseget hirdetnek, az ellen pedig, a ki nem vet valamit szajokba, hadat inditanak.

3:6 Azert ejszaka [szall] ratok, hogy ne lassatok, es sötetseg [jő] ratok, hogy ne jövendölhessetek, es a nap lemegy a profetak felett, es elsötetül rajtok a nappal.

3:7 És megszegyenülnek a latok, es elpirulnak a jövendőmondok, es elfedik szajokat mindnyajan, mert nem leszen felelet Istentől.

3:8 Én ellenben megteljesedem az Úr lelkenek erejevel, es itelettel es hatalommal, hogy hirdessem Jakobnak az ő vetket, es Izraelnek az ő bűnet.

3:9 Halljatok ezt, kerlek, Jakob hazanak fejei es Izrael hazanak vezerei! a kik utaljatok az iteletet, es minden igazsagot elcsavartok;

3:10 A kik verrel epititek a Siont, es Jeruzsalemet hamissaggal!

3:11 [Kiknek] fejedelmei ajandekert itelnek, es papjaik jutalomert tanitanak, es profetaik penzert jövendölnek, es megis az Úrra tamaszkodnak, mondvan: Avagy nincsen-e közöttünk az Úr?! Nem következik mi reank veszedelem!

3:12 Azert ti miattatok mezőve szantatik a Sion, es kőhalomma lesz Jeruzsalem, a templom hegye pedig erdős hegygye.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase