Main Index: Hungarian Bible

Mikeas 1

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]   

1:1 Az Úr igeje, a mely lőn a moreseti Mikeashoz, Jotam, Akhaz es Ezekiasnak, Juda kiralyainak idejeben, a melyet latott Samaria es Jeruzsalem felől.

1:2 Halljatok meg minden nepek, figyelmezz föld es annak teljessege. És az Úr Isten legyen bizonysag ellenetek; az Úr az ő szent templomabol!

1:3 Mert ime, kijő az Úr az ő helyeről, es leszall es lepdel a földnek magaslatain.

1:4 És szetmallanak alatta a hegyek, a völgyek pedig szetszakadoznak, mint a viasz a tűz előtt, mint a meredekről leszakado vizek.

1:5 A Jakob vetkeert leszen mindez, es az Izrael hazanak bűnei miatt! Micsoda a Jakob vetke? Avagy nem Samaria-e? És mik a Juda magaslatai? Avagy nem Jeruzsalem-e?

1:6 De olyanna teszem Samariat, mint a mezőben valo kőrakas, szőlő-plantak [helyeve;] es lezuditom a völgybe az ő köveit, es meg fundamentomit is kimutatom.

1:7 Faragott kepei mind összetöretnek es minden ajandekat tűz egeti meg. Minden balvanyait semmive teszem; mert paraznasag bereből gyűjtögette azokat, azert ismet paraznasag bereve legyenek.

1:8 E miatt kesergek es jajgatok; ruhatalan es mezitelen jarok. Üvöltök, mint a sakalok, es sikongok, mint a struczmadarak.

1:9 Mert halalosak az ő sebei. Bizony Judaig er; nepem kapujaig hatol, Jeruzsalemig.

1:10 Gathban hirül ne adjatok; sirvan ne sirjatok; Beth-le- Afraban porba heveredtem.

1:11 Költözzetek el, Safirnak lakoja gyalazatos meztelenül! Nem vonult ki Saanan lakosa; Beth-Eselnek siralma nem enged tartozkodni.

1:12 Mert beteg lett Marotnak lakosa [az ő] java[i] miatt; mert veszedelem szallt le az Úrtol Jeruzsalemnek kapujara.

1:13 Gyors paripahoz kösd a szekeret, Lakisnak lakoja! [ki] a bűnnek kezdője valal a Sion leanyanal. Bizony te benned talaltatnak Izrael vetkei!

1:14 Azert adj valolevelet Moreset-Gatnak! Akzib hazai megcsaljak Izrael kiralyait.

1:15 Meg hozok en te neked örököst, Maresa lakosa; Adullamig hat el Izrael dicsősege!

1:16 Nyird le, kopaszitsd meg magadat a te gyönyörűseges fiaidert! Szelesitsd meg kopaszsagodat, mint a keselyű; mert rabsagra vitettek el tőled!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase