Main Index: Hungarian Bible

Jonas 1

[1]    [2]    [3]    [4]   

1:1 És lőn az Úrnak szava Jonashoz, az Amittai fiahoz, mondvan:

1:2 Kelj fel, menj Ninivebe, a nagy varosba, es kialts ellene, mert gonoszsaguk felhatolt elembe!

1:3 És felkele Jonas, hogy Tarsisba szaladna az Úr elől. Lemene azert Jafoba, es talala ott egy hajot, a mely mene Tarsisba, es megadvan a hajobert, beszalla abba, hogy Tarsisba menne velök az Úr szine elől.

1:4 Az Úr pedig nagy szelet bocsata a tengerre, es nagy vihar lőn a tengeren, es a hajo mar-mar töredezik vala.

1:5 Megfelemlenek azert a hajosok es kialtanak, kiki az ő istenehez, es a hajoban levő holmit a tengerbe hanyak, hogy könnyitsenek magukon. Jonas pedig lemene a hajo aljaba, es lefeküdt es elaludt.

1:6 De hozzamene a kormanyos mester, es monda neki: Mi lelt, te nagy alvo? Kelj fel, kialts a te Istenedhez; hat ha gondol velünk az Isten, es nem veszünk el!

1:7 Egymasnak pedig ezt mondak: Jertek, vessünk sorsot, hogy megtudhassuk: mi miatt van rajtunk e veszedelem? És sorsot vetenek, es a sors Jonasra esek.

1:8 Mondak azert neki: Kerünk, beszeld el nekünk: mi miatt van rajtunk e veszedelem? Mi a te foglalkozasod es honnan jösz? Melyik a te hazad es mifele nepből valo vagy te?

1:9 És monda nekik: Heber vagyok en, es az Urat, az egek Istenet felem en, a ki a tengert es a szarazt teremtette.

1:10 És megfelemlenek az emberek nagy felelemmel, es mondak neki: Mit cselekedtel? Mert megtudtak azok az emberek, hogy az Úr szine elől fut, mivelhogy elbeszele nekik.

1:11 Mondak azutan neki: Mit cselekedjünk veled, hogy a tenger megcsendesedjek ellenünk? Mert a tenger haborgasa növekedek.

1:12 Ő pedig monda nekik: Fogjatok meg es vessetek engem a tengerbe, es megcsendesedik a tenger ellenetek; mert tudom en, hogy miattam van ez a nagy vihar rajtatok.

1:13 És erőlködtek azok az emberek, hogy visszajussanak a szarazra; de nem tudtak, mert a tenger haborgasa növekedek ellenök.

1:14 Kialtanak azert az Úrhoz, es mondak: Kerünk Uram, kerünk, ne veszszünk el ez ember lelkeert, es ne harits reank artatlan vert; mert te, Uram, ugy cselekedtel, a mint akartad!

1:15 És felragadak Jonast es bevetek őt a tengerbe, es megszűnek a tenger az ő haborgasatol.

1:16 Azok az emberek pedig nagy felelemmel felek az Urat, es aldozattal aldozanak az Úrnak, es fogadasokat fogadanak.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase