Main Index: Hungarian Bible

Hozseas 7

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

7:1 A mikor gyogyitani akarnam Izraelt, akkor tudodik ki Efraim vetke es Samaria gonoszsaga; mert csalardul cselekesznek, tolvaj tör be, es rablo fosztogat az utczan.

7:2 És eszökbe sem veszik, hogy emlekezem minden gonoszsagukra. Most körülvettek őket az ő cselekedeteik, a melyek szinem előtt vannak.

7:3 Gonoszsagukkal gyönyörködtetik a kiralyt, es hazugsagaikkal a fejedelmeket.

7:4 Mindnyajan hazassagtörők; olyanok, mint a kemencze, a melyet befűt a sütő; szünetel a tüzelessel, a teszta bekovaszolasatol annak megkeleseig.

7:5 Kiralyunk napjan a fejedelmek betegge lesznek a bor hevetől; csufoloknak nyujtja az ő kezet.

7:6 Mert, mint a kemencze, közelednek alnoksagukban az ő szivökkel. Egesz ejszaka alszik az ő sütőjök; reggel eg, mint a langolo tűz.

7:7 Mindnyajan tüzesek, mint a sütő kemencze, es megemesztik biraikat. Kiralyaik mind elhullottak. Nincs köztök senki, a ki hozzam kialtana.

7:8 Efraim összekeveredett a nepekkel. Olyanna lőn az Efraim, mint a meg nem forditott pogacsa.

7:9 Idegenek emesztik erejet, de ő nem veszi eszre. Ősz hajjal is hintve van mar, es azt sem veszi eszre.

7:10 Izrael ellen az ő büszkesege tesz tanubizonysagot, es meg sem ternek vissza az Úrhoz, az ő Istenökhöz, es nem keresik őt mindennek daczara sem.

7:11 És olyan lett Efraim, mint az együgyű galamb: balgatag! Égyiptomhoz kialtanak, Assiriahoz folyamodnak.

7:12 De] a mint mennek, kiterjesztem halomat ellenök; levonszom őket, mint az eg madarat; megbüntetem őket az ő gyülekezetöknek [adott] kijelentes szerint.

7:13 Jaj nekik, mert eltavoztak en tőlem! Pusztulas reajok, mert vetkeztek ellenem. Én ugyan megszabaditanam őket; de ők hazugsagot szolnak ellenem!

7:14 És nem kialtanak hozzam szivökből, hanem orditoznak agyashazaikban; a buza es a must miatt gyűlnek egybe; ellenem fordulnak.

7:15 Pedig en tanitottam [őket,] en erősitettem meg karjokat, es ők megis gonoszt gondolnak ellenem.

7:16 Megternek, [de] nem a magassagos [Istenhez.] Olyanok, mint a csalard keziv. Fegyvertől hullnak el fejedelmeik, az ő nyelvöknek merge miatt. Ez lesz gyalazatjok Égyiptom földen.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase