Main Index: Hungarian Bible

Ezekiel 45

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]   

45:1 És mikor a földet sorsvetessel elosztjatok öröksegül, adjatok aldozatot az Úrnak, szent reszt a földből; hosszusaga legyen huszonötezer es szelessege tizezer [sing,] szent legyen az egesz hataraban köröskörül.

45:2 Ebből legyen a szenthelye ötszaz [sing,] ötszaz [singgel] merve egy negyszög minden oldalat, es mellette ötven sing tagassag legyen minden oldalon.

45:3 És ebből a megmert helyből merj ki huszonötezer [sing] hosszusagot es tizezer [sing] szelesseget, es ebben lesz a szenthely, [mint] igen szent hely.

45:4 Szent resz ez a földből; legyen a papoke, a szenthely szolgaie, a kik [ide] jarulnak szolgalni az Urat; es legyen ez nekik hazaik helye, es szent hely a szenthely szamara.

45:5 És huszonötezer [sing] hosszaban es tizezer [sing] szelteben legyen a Levitake, a haz szolgaie tulajdonukul, huszkamaraul,

45:6 És a varos tulajdonaul adjatok ötezer [sing] szelesseget es huszonötezer [sing] hosszusagot a szent aldozat menten; az egesz Izrael hazaert legyen ez.

45:7 És a fejedelem [tulajdona] leszen a szent aldozatnak es a varos tulajdonanak mind a ket oldalan a szent aldozat előtt es a varos tulajdona előtt a napnyugoti oldalon nyugotra es a napkeleti oldalon keletre, es hosszusaga olyan lesz, mint a reszek közül egye, a napnyugoti hatartol a napkeleti hatarig.

45:8 Földje legyen az neki, tulajdona Izraelben; es többe ne sanyargassak fejedelmeim az en nepemet, hanem adjak at a [többi] földet Izrael hazanak az ő nemzetsegei szerint.

45:9 Ezt mondja az Úr Isten: Legyen eleg mar nektek, Izrael fejedelmei! A törvenytelenseget es erőszaktetelt tavoztassatok el, es cselekedjetek törveny szerint es igazsagot. Vegyetek le nepemről sarczolastokat, ezt mondja az Úr Isten.

45:10 Igaz merőserpenyőitek legyenek es igaz efatok es igaz bathotok:

45:11 Az efa es a bath egy mertekűek legyenek, ugy hogy a homernek tizedet fogadja be a bath, es a homernek tizede legyen az efa, a homerhez kell merteköket igazitani.

45:12 És a sekelnek husz geraja legyen; husz sekel, huszonöt sekel, tizenöt sekel legyen a mina nalatok.

45:13 Ez az aldozat, melyet fel kell vinnetek: egy homer buzabol egy hatodresz efa, es egy homer arpabol is az efa hatodreszet adjatok.

45:14 És az olajbol rendelt resz egy bath olajbol: a bath tizede a korbol, tiz bathbol, egy homerből, mert tiz bath egy homer.

45:15 És egy darab a nyajbol, ketszaz darab utan Izrael bővizű földjeről etelaldozatra es egőaldozatra es halaado aldozatokra, az ő megszentelesökre, ezt mondja az Úr Isten.

45:16 A földnek egesz nepe köteles legyen erre az aldozatra a fejedelem reszere Izraelben.

45:17 A fejedelem tiszte pedig leszen, hogy vigyen egeszen egőaldozatokat es etelaldozatot es italaldozatot az ünnepeken es az ujholdak napjan es a szombatokon, Izrael hazanak minden ünnepein: ő teljesitse a bűnert valo aldozatot es az etelaldozatot es az egeszen egőaldozatot es a halaado aldozatokat, hogy megszentelje Izrael hazat.

45:18 Ezt mondja az Úr Isten: Az első [honap]ban, a honap elsejen vegy egy fiatal, hibatlan bikat es tisztitsd meg a szenthelyet.

45:19 És vegyen a pap a bűnert valo aldozat vereből, es hintse a haz ajtofelfaira es az oltar bekeritesenek negy szegletere es a belső pitvar kapufelfaira.

45:20 És igy cselekedjel a honap hetedik napjan a tudatlansagbol vetkezőert es a vigyazatlansagert, es igy tisztitsatok meg a hazat.

45:21 Az első [honap]ban, a honap tizennegyedik napjan legyen a ti paskatok; a het napos ünnepen kovasztalan kenyeret egyetek.

45:22 És a fejedelem azon a napon aldozzek ő magaert es a föld egesz nepeert egy bikaval, bűnert valo aldozatul.

45:23 És az ünnep het napjan tegyen egeszen egőaldozatot az Úrnak het bikaval es het kossal, epekkel, naponkent het napon at, es bűnert valo aldozatot egy kecskebakkal naponkent;

45:24 És etelaldozatul tegyen egy efat a bika melle es egy efat a kos melle, es az olajbol egy hint az efahoz.

45:25 A hetedik [honap]ban, a honap tizenötödik napjan, az ünnepen hasonlokepen cselekedjek het napon at: a bűnert valo aldozattal, az egeszen egőaldozattal, az etelaldozattal es az olajjal.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase