Main Index: Hungarian Bible

Ezekiel 36

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]   

36:1 És te, embernek fia, profetalj Izrael hegyei felől, es mondjad: Izrael hegyei, halljatok meg az Úr beszedet,

36:2 Így szol az Úr Isten: Mivelhogy ezt mondja az ellenseg reatok: Haha! es: Az ősi magassagok a mi öröksegünk lőnek.

36:3 Ennekokaert profetalj, es mondjad: Ezt mondja az Úr Isten: Azert, mert pusztitanak, es kivannak titeket mindenfelől, hogy legyetek öröksege a poganyok maradekanak, es az emberek ragalmazo ajkara-nyelvere kerültetek;

36:4 Ezokaert, Izrael hegyei, halljatok meg az Úr Isten beszedet! Így szol az Úr Isten a hegyeknek es halmoknak, a melysegeknek es völgyeknek, es az elpusztult romoknak es az elhagyott varosoknak, melyek ragadomanyra es csufolasra lőnek a poganyok maradekanak köröskörül.

36:5 Azert ezt mondja az Úr Isten: Bizony, feltő szerelmem tüzeben beszeltem a poganyok maradekai es egesz Edom ellen, kik magoknak vettek az en földemet öröksegül teljes szivöknek örömevel es lelkök megvetesevel, hogy azt neptelenül zsakmanyokka tegyek;

36:6 Ezokaert profetalj Izrael földjeről, es mondjad a hegyeknek es halmoknak, a melysegeknek es a völgyeknek: Így szol az Úr Isten: Íme, feltő szerelmemben es busulasomban beszelek, mivelhogy a poganyok gyalazasat viseltetek;

36:7 Ennekokaert ezt mondja az Úr Isten: Én fölemelem kezemet! Bizonyara a poganyok, kik körülöttetek vannak, ők viseljek gyalazatukat.

36:8 Ti pedig, Izrael hegyei, neveljetek agaitokat es hozzatok gyümölcsötöket az en nepemnek, Izraelnek, mert közel vannak, hogy hazajőjjenek.

36:9 Mert ime, en hozzatok [hajlok] es hozzatok fordulok, es megmivelnek es bevetnek titeket.

36:10 És megsokasitom rajtatok az embereket, Izrael hazat egeszen, es lakjak a varosokat, es a romokat megepitik.

36:11 És megsokasitom rajtatok az embereket es barmokat, hogy sokasodjanak es szaporodjanak, es lakatom [őket] rajtatok, mint regi időtökben, es több joval leszek [hozzatok,] mint első napjaitokban, s megtudjatok, hogy en vagyok az Úr.

36:12 És jaratok rajtatok embereket, az en nepemet, Izraelt, es birjanak teged, s te legy nekik öröksegül, s többe nem teszed őket gyermektelenne.

36:13 Így szol az Úr Isten: Mivelhogy mondjak nektek: emberevő vagy es gyermektelenne teszed nepedet:

36:14 Ennekokaert embert nem eszel többe, es nepedet gyermektelenne nem teszed többe, ezt mondja az Úr Isten.

36:15 És többe nem hallatom ellened a poganyok gyalazasat, es a nepek szidalmat többe nem viseled, es nemzetedet többe gyermektelenne nem teszed, ezt mondja az Úr Isten.

36:16 És lőn az Úr beszede hozzam, mondvan:

36:17 Embernek fia! mikor Izrael haza a maga földen lakott, megferteztette azt eletevel es cselekedeteivel; mint a havi betegseg tisztatalansaga, olyan vala elete előttem.

36:18 És kiöntem haragomat reajok a verert, a melyet ontottak a földre, es balvanyaikkal megferteztettek azt.

36:19 És eloszlatam őket a poganyok köze, es szetszoratanak a tartomanyokba, eletök es cselekedeteik szerint iteltem meg őket.

36:20 És bemenven a poganyokhoz, a kikhez menenek, megferteztettek az en szent nevemet, mikor ezt mondtak rolok: az Úr nepe ezek, es az ő földeről jöttek ki!

36:21 Ekkor könyörültem szent nevemert, melyet megferteztetett Izrael haza a poganyok közt, a kikhez menenek.

36:22 Ennekokaert mondjad Izrael hazanak: Ezt mondja az Úr Isten: Nem ti erettetek cselekszem, Izrael haza, hanem az en szent nevemert, melyet ti megferteztettetek a poganyok között, a kik köze menetek.

36:23 És megszentelem az en nagy nevemet, mely megferteztetett a poganyok között, melyet ti ferteztettetek meg köztök; es megtudjak a poganyok, hogy en vagyok az Úr, ezt mondja az Úr Isten, mikor megszentelem magamat rajtatok az ő szemök lattara.

36:24 És fölveszlek titeket a poganyok közül, s egybegyűjtelek titeket minden tartomanybol, es beviszlek titeket a ti földetekre.

36:25 És hintek reatok tiszta vizet, hogy megtisztuljatok, minden tisztatalansagtoktol es minden balvanyaitoktol megtisztitlak titeket.

36:26 És adok nektek uj szivet, es uj lelket adok beletek, es elveszem a kőszivet testetekből, es adok nektek husszivet.

36:27 És az en lelkemet adom beletek, es azt cselekszem, hogy az en parancsolatimban jarjatok es az en törvenyeimet megőrizzetek es betöltsetek.

36:28 És laktok azon a földön, melyet adtam atyaitoknak, es lesztek nekem nepem s en leszek nektek Istenetek.

36:29 És megtartalak titeket minden tisztatalansagotoktol, es előhivom a gabonat es megsokasitom azt, es nem adok reatok ehseget.

36:30 És megsokasitom a fa gyümölcset es a mező termeset, hogy többe ne viseljetek az ehsegnek gyalazatjat a poganyok között.

36:31 És megemlekeztek a ti gonosz utaitokrol es cselekedeteitekről, melyek nem voltak jok, es megutaljatok ti magatokat vetkeitek es utalatossagaitok miatt.

36:32 Nem ti erettetek cselekszem, ezt mondja az Úr Isten, tudtotokra legyen! Piruljatok es szegyenüljetek meg utaitok miatt, Izrael haza!

36:33 Ezt mondja az Úr Isten: Azon a napon, melyen megtisztitlak titeket minden vetketektől, azt cselekszem, hogy lakjak a varosokat, es a romok megepittetnek.

36:34 És az elpusztult földet mivelik, a helyett, hogy pusztan hevert minden atmenő szeme lattara;

36:35 És [ezek] mondjak: Ez a föld, ez az elpusztult, olyanna lett, mint az Éden kertje, es a romma lett s elpusztult s lerontott varosokat megerősitve lakjak.

36:36 És megtudjak a poganyok, a kik körülöttetek megmaradtak, hogy en, az Úr epitettem meg a lerontottakat s plantaltam be a pusztasagot. Én, az Úr mondtam es megcselekedtem.

36:37 Így szol az Úr Isten: Meg arra nezve is kerni hagyom magamat Izrael hazanak, hogy cselekedjem ő velök: Megsokasitom őket, mint a nyajat, emberekkel.

36:38 Mint az aldozatra szentelt juhok, mint a Jeruzsalem juhai az ő ünnepein, igy lesznek a romma lett varosok teljesek emberek nyajaval; es megtudjak, hogy en vagyok az Úr.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase