Main Index: Hungarian Bible

Ezekiel 8

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]   

8:1 És lőn a hatodik esztendőben, a hatodik honapban, a honap ötödik napjan: en ülök vala hazamban, es Juda venei ülnek vala előttem es esek ream ott az Úr Istennek keze.

8:2 És latam, es ime vala mintegy tűznek formaja, derekanak alakjatol fogva lefele tűz vala, es derekatol fogva fölfele vala mint a fenyesseg, mint az izzo ercz.

8:3 És kinyujta egy kezformat, es megragada engem fejem üstökenel fogva, es fölemelve vitt engem a lelek a föld es az eg között, es bevive engem Jeruzsalembe isteni latasokban a belső kapu bejaratahoz, a mely eszakra nez, a hol vala helye a bosszusag balvanyanak, a mely bosszusagra ingerel vala;

8:4 És ime ott vala Izrael Istenenek dicsősege, a latas szerint, a melyet lattam a völgyben.

8:5 És monda nekem: Embernek fia! emeld föl csak szemeidet eszak fele. Fölemelem azert szemeimet eszak fele: es ime eszakra az oltar kapujatol all vala a bosszusag ama balvanya a bejaratnal.

8:6 És monda nekem: Embernek fia! latod-e mit cselekesznek? A nagy utalatossagokat, melyeket Izrael haza itt cselekszik, hogy eltavozzam az en szenthelyemtől. De meg egyeb nagy utalatossagokat is fogsz latni.

8:7 És vive engem a pitvar bejaratahoz, es latam, es ime egy lyuk vala a falban.

8:8 És monda nekem: Embernek fia! ronts csak at a falon! es atrontek a falon, es ime egy ajto vala [ott].

8:9 És monda nekem: Menj be es lasd meg a gonosz utalatossagokat, a melyeket ezek ott cselekesznek.

8:10 Bemenek azert es latam, es ime az utalatos csuszo-maszo allatoknak es barmoknak mindenfele kepei es Izrael hazanak minden balvanyai vannak bevesve a falon köröskörül.

8:11 És hetven ferfiu Izrael hazanak venei közül (ezek közepette Jaazanjahu, a Safan fia) all vala előttök, mindenik a maga tömjenezőjevel kezeben, s a füstölőszer felhőjenek illata szall vala fel.

8:12 És monda nekem: Lattad-e, embernek fia, Izrael hazanak venei mit cselekesznek a sötetben, kiki az ő kepes hazaban? mert azt mondjak: Nem lat minket az Úr, elhagyta az Úr ezt a földet.

8:13 És monda nekem: Meg egyeb nagy utalatossagokat is fogsz latni, miket ezek cselekesznek.

8:14 És vive engem az Úr haza kapujanak bejaratahoz, a mely eszakra van, es ime ott asszonyok ülnek vala, siratvan a Tammuzt.

8:15 És monda nekem: Lattad-e, embernek fia? meg egyeb, ezeknel nagyobb utalatossagokat is fogsz latni.

8:16 És bevive engem az Úr hazanak belső pitvaraba, es ime az Úr templomanak bejaratanal, a tornacz es az oltar között vala mintegy huszonöt ferfiu, kik hatokkal az Úr templomara es orczajokkal keletre fordultak, s ezek kelet fele leborulva imadtak a napot.

8:17 És monda nekem: Lattad-e, embernek fia? avagy keves-e Juda hazanak ily utalatossagokat cselekedni, a milyeneket itt cselekedtek? hogy meg a földet is betöltik erőszakossaggal, es engem megint haragra ingerelnek, ime, hogy tartjak a venyiget orrukhoz!

8:18 Én is busulasom szerint cselekszem, nem fog kedvezni szemem, sem meg nem szanom őket; s ha kialtanak füleimbe nagy felszoval, nem hallgatom meg őket.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase