Main Index: Hungarian Bible

Jeremias 8

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]    [49]    [50]    [51]    [52]   

8:1 Abban az időben, azt mondja az Úr, kihanyjak majd Juda kiralyainak csontjait es az ő fejedelmeinek csontjait, a papok csontjait es a profetak csontjait es Jeruzsalem lakosainak csontjait az ő sirjaikbol;

8:2 És kiteritik azokat a napra es a holdra es az egnek minden serege ele, amelyeket szerettek, es a melyeknek szolgaltak, es a melyek utan jartak, es a melyeket kerestek, es a melyek előtt leborultak; nem szedetnek össze, el sem temettetnek, ganejja lesznek a föld szinen!

8:3 És inkabb valasztja a halalt, mint az eletet az egesz maradek, [mindazok,] a kik megmaradtak a gonosz nemzetsegből, mindazokon a helyeken; [a hol] megmaradtak, a hova kiűztem őket; azt mondja a Seregek Ura!

8:4 Ezt is mondjad nekik: Így szol az Úr: Úgy esnek-e el, hogy fel nem kelhetnek? Ha elfordulnak, nem fordulhatnak-e vissza?

8:5 Miert fordult el ez a nep, Jeruzsalem [nepe,] örök elfordulassal? A csalardsagnak adtak magokat, visszafordulni nem akarnak.

8:6 Figyeltem es hallottam: nem igazan beszelnek, senki sincs, a ki megbanja az ő gonoszsagat, ezt mondvan: Mit cselekedtem? Mindnyajan az ő futo-palyajokra ternek, mint a harczra rohano lo.

8:7 Meg az eszterag is tudja a maga [rendelt] idejet az egben, es a gerlicze, a fecske es daru is megtartjak, hogy mikor kell elmenniök, de az en nepem nem tudja az Úr iteletet!

8:8 Hogyan mondhatjatok: Bölcsek vagyunk, es az Úr törvenye nalunk van? Bizony ime hazugsagra munkal az irastudok hazug tolla!

8:9 Megszegyenülnek a bölcsek, megremülnek es megfogattatnak! Íme, megvetettek az Úr szavat; micsoda bölcsessegök van tehat nekik?

8:10 Azert az ő felesegeiket idegeneknek adom, mezőiket hoditoknak; mert kicsinytől fogva nagyig mindnyajan nyereseg utan nyargalnak; a profetatol fogva a papig mindnyajan hamissagot űznek.

8:11 És hazugsaggal gyogyitgatjak az en nepem leanyanak romlasat, mondvan: Bekesseg, bekesseg, es nincs bekesseg!

8:12 Szegyenkezniök kellene, hogy utalatossagot cselekedtek; de szegyenkezni nem szegyenkeznek, meg pirulni sem tudnak: ezert elesnek majd az elesendőkkel; az ő megfenyittetesök idejen elhullanak, azt mondja az Úr.

8:13 Vegkepen veget vetek nekik, azt mondja az Úr! Nincs gerezd a szőlőtőken, nincs füge a fügefan, a levele is elhervadt; azt teszem azert, hogy tovavigyek őket.

8:14 Miert ülünk [meg?] Gyűljetek össze, es menjünk be az erősitett varosokba, es hallgassunk ott; mert az Úr, a mi Istenünk hallgatasra juttatott minket, es merges vizet adott innunk; mert vetkeztünk az Úr ellen!

8:15 [Miert] bekessegre varni, holott nincs semmi jo; gyogyito időre, holott ime [itt] van az ijedelem.

8:16 Dantol fogva hallatszik az ő lovainak tüsszögese; meneinek nyeritő hangjatol reng az egesz föld; es eljőnek es megemesztik e földet es mindenet, a mije van, a varost es annak lakoit.

8:17 Mert ime, en vipera-kigyokat bocsatok reatok, a melyek ellen nincsen varazslas, es megmarnak titeket, azt mondja az Úr!

8:18 Megnyugodhatom-e a nyomorusag felett? Szivem eleped en bennem!

8:19 Íme, az en nepem leanyanak kialto szava a messze földről: Nincsen-e ott az Úr a Sionon? Nincsen-e azon az ő kiralya? Miert ingereltek fel engem az ő faragott balvanyaikkal, az idegen semmisegekkel?

8:20 Elmult az aratas, elvegződött a nyar, es mi nem szabadultunk meg!

8:21 Az en nepem leanyanak romlasa miatt megromlottam, szomorkodom, iszonyat fogott el engem!

8:22 Nincsen-e balzsamolaj Gileadban? Nincsen-e ott orvos? Miert nem gyogyittatott meg az en nepem leanya?

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase