Main Index: Hungarian Bible

Jeremias 6

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]    [49]    [50]    [51]    [52]   

6:1 Benjamin fiai, fussatok ki Jeruzsalemből, es fujjatok kürtöt Thekoaban, es tűzzetek ki zaszlot Beth-Hakkeremben; mert veszedelem fenyeget eszak felől es nagy romlas!

6:2 A szep es elkenyeztetett asszonyhoz tettem hasonlova Sion leanyat.

6:3 Pasztorok jőnek el hozza nyajaikkal együtt; felvonjak mellette a satrakat köröskörül; kiki legelteti, a mi keze ügyebe esik.

6:4 Keszüljetek hadba ellene; keljetek fel, es menjünk fel delben! Jaj nekünk, mert hanyatlik mar a nap, mert hosszabbodnak az esteli arnyekok!

6:5 Keljetek fel es menjünk fel ejjel, es rontsuk le az ő palotait!

6:6 Mert ezt mondja a Seregeknek Ura: Vagjatok fakat es hanyjatok töltest Jeruzsalem ellen; a büntetes varosa ez, csupa nyomorgatas van benne!

6:7 Mint a kut hidegen tartja meg a vizet, ugy tartja meg az ő gonoszsagat: erőszakossag es önkeny hallatszik benne, es betegseg es vereseg van előttem szüntelen.

6:8 Terj eszedre, oh Jeruzsalem, hogy el ne szakadjon tőled a lelkem; hogy pusztava ne tegyelek teged, lakhatatlan földde!

6:9 Ezt mondja a Seregek Ura: Teljesen megszedik Izrael maradekat, mint a szőlőt. Forditsd kezedet [reajok,] mint a szőlőszedő a kosarakra!

6:10 Kinek szoljak es kiket kerjek, hogy halljak? Íme, az ő fülök körülmeteletlen es nem figyelhetnek! Íme, az Úr szava utalatossagga lett előttök; nem gyönyörködnek abban:

6:11 Azert telve vagyok az Úr haragjaval, elfaradtam [azt] visszatartani! Öntsd ki a gyermekekre az utczan, es az ifjak gyülekezetere is egyszersmind; sőt meg a ferj a feleseggel, az öreg az aggastyannal szinten fogattassanak el;

6:12 És hazaik idegenekre szalljanak, mezőik es felesegeik is egyszersmind; mert kinyujtom kezemet e föld lakosaira, azt mondja az Úr.

6:13 Mert kicsinyeiktől fogva nagyjaikig mindnyajan telhetetlensegnek adtak magokat; a profetatol fogva a papig mindnyajan csalardsagot űznek.

6:14 És hazugsaggal gyogyitgatjak az en nepem leanyanak romlasat, mondvan: Bekesseg, bekesseg, es nincs bekesseg!

6:15 Szegyenkezniök kellene, hogy utalatossagot cselekedtek, de szegyenkezni nem szegyenkeznek, meg pirulni sem tudnak; ezert elesnek majd az elesendőkkel; az ő megfenyittetesök idejen elhullanak, azt mondja az Úr.

6:16 Így szolt az Úr: Álljatok az utakra, es nezzetek szet, es kerdezősködjetek a regi ösvenyek felől, melyik a jo ut, es azon jarjatok, hogy nyugodalmat talaljatok a ti lelketeknek! És azt mondtak: Nem megyünk!

6:17 Őrallokat is rendeltem fölejök, [mondvan:] Figyeljetek a kürtnek szavara! És azt mondtak: Nem figyelünk!

6:18 Azert halljatok meg, ti nemzetek, es tudd meg, te gyülekezet azt, a mi [következik] reajok.

6:19 Halld meg, oh föld! Íme, en veszedelmet hozok erre a nepre: az ő gondolatainak gyümölcset; mert nem figyeltek az en beszedeimre, es az en törvenyemet megvetettek.

6:20 Minek nekem ez a tömjen, a mi Sebabol kerül, es a messze földről valo joillatu fahej? A ti egőaldozataitok nincsenek kedvemre, sem a ti veres aldozataitok nem tetszenek nekem.

6:21 Azert ezt mondja az Úr: Íme, en akadalyokat szerzek e nepnek, es megbotlanak bennök az atyak es fiak együttesen, a szomszed es az ő baratja elvesznek.

6:22 Így szol az Úr: Íme, nep jön el az eszaki földről, es nagy nemzet serken fel a földnek vegeről!

6:23 Kezivet es kopjat ragad, kegyetlen az es nem könyörül; szavok zug, mint a tenger, es lovakon nyargalnak, fejenkent viadalra keszen te ellened, oh Sion leanya!

6:24 Halljuk a hiret: kezeink elesnek; szorongas vesz erőt rajtunk, reszketes, mint a vajudo asszonyon.

6:25 Ki ne menjetek a mezőre, es az uton se jarjatok; mert ellenseg fegyvere, remület [fenyeget] köröskörül.

6:26 Nepem leanya! Ölts gyaszt, es heverj a porban, sirj, mint az egyszülöttet siratjak, zokogj keservesen; mert reank tör a pusztito hamar!

6:27 Probalova tettelek teged az en nepem között; őrallova, hogy megismerd es megprobald az ő utjokat.

6:28 Mindnyajan igen vakmerők, ragalmazva jarnak, rez es vas; mindnyajan elvetemültek ők.

6:29 Megegett a fuvo a tűztől, elfogyott az on, hiaba olvaszt az olvaszto, mert gonoszok, meg nem tisztithatok.

6:30 Megvetett ezüstnek hivjatok őket, mert az Úr megvetette őket!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase