Main Index: Hungarian Bible

Jeremias 4

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]    [49]    [50]    [51]    [52]   

4:1 Ha visszatersz, Izrael, ezt mondja az Úr, hozzam terj vissza, es ha eltavolitod a te utalatossagaidat előlem es nem ingadozol;

4:2 És [igy] esküszöl: Él az Úr! hűsegben, egyenessegben es igazsagban: akkor ő benne aldjak majd magokat a nemzetek, es benne dicsekesznek.

4:3 Mert ezt mondja az Úr Juda es Jeruzsalem ferfiainak: Szantsatok magatoknak uj ugart, es ne vessetek tövisek köze!

4:4 Meteljetek magatokat körül az Úrnak, es tavolitsatok el szivetek előbőreit, Juda ferfiai es Jeruzsalem lakosai, hogy fel ne gyuladjon az en haragom, mint a tűz, es olthatatlanul ne egjen a ti cselekedeteitek gonoszsaga miatt.

4:5 Adjatok hirül Judaban, es hallassatok Jeruzsalemben es mondjatok, es kürtöljetek az orszagban; kialtsatok teljes erővel, es mondjatok: Gyűljetek össze es menjünk be az erősitett varosokba!

4:6 Emeljetek zaszlot a Sion fele; fussatok, meg ne alljatok, mert veszedelmet hozok eszak felől es nagy romlast!

4:7 Felkelt az oroszlan az ő tanyajabol, es a nepek pusztitoja elindult; kijött helyeből, hogy elpusztitsa a te földedet; varosaid lerontatnak, lakatlanokka lesznek.

4:8 Öltözzetek azert gyaszba, sirjatok es jajgassatok, mert az Úr haragjanak tüze nem tavozott el rolunk!

4:9 Azon a napon pedig, ezt mondja az Úr, elvesz a kiraly batorsaga es a főemberek batorsaga, es a papok elalmelkodnak, es a profetak elcsodalkoznak.

4:10 Én pedig ezt mondom: Oh Uram Isten! Bizony igen megcsaltad ezt a nepet, es Jeruzsalemet, ezt mondvan: Bekessegtek lesz! holott a szablya lelkünkig hatott.

4:11 Abban az időben azt mondjak e nepnek es Jeruzsalemnek: Szarazto szel [jő] a magas helyekről a pusztaban, az en nepem leanyanak utjan; nem szorashoz es nem tisztitashoz valo!

4:12 Erős szel jő onnan ream [is;] azert hat iteletet mondok ellenök.

4:13 Íme! ugy jő fel, mint a felleg, es szekerei olyanok, mint a szelvesz, lovai gyorsabbak a saskeselyűknel. Jaj nekünk, mert elvesztünk!

4:14 Jeruzsalem, tisztitsd meg szivedet a gonoszsagtol, hogy megtartassal! Meddig maradnak meg te benned a te bűnös gondolataid?

4:15 Mert hirmondo szava hangzik Dan felől, es Efraim hegyeről veszhirdető.

4:16 Mondjatok meg a nemzeteknek; nosza, hirdessetek Jeruzsalem ellen: Őrizők jönnek messze földről, es kialtoznak Juda varosai ellen.

4:17 Mint a mezőnek őrizői, ugy lesznek ellene köröskörül, mert daczoskodott velem! mondja az Úr.

4:18 A te magad viselete es a te cselekedeteid szereztek ezeket neked; ez a gonoszsagod bizony keserű, bizony egesz a szivedig hatott!

4:19 Oh en belsőm, oh en belsőm! Aleldozom, oh en szivemnek rekeszei! Haborog a szivem, nem hallgathatok! Hiszen hallottad en lelkem a kürt szavat, a harczi riadot!

4:20 Veszre veszt jelentenek; bizony elpusztul az egesz föld, nagy hamarsaggal elpusztulnak az en satraim, karpitjaim egy pillantas alatt!

4:21 Meddig latok meg [hadi] zaszlot, [es] hallom a kürt szavat?

4:22 Bizony bolond az en nepem: engem nem ismernek, balgatag fiak ők, es nem ertelmesek! Bölcsek ők a gonoszra, jot cselekedni pedig tudatlanok!

4:23 Nezek a földre, de ime kietlen es puszta; es az egre, de nincsen vilagossaga!

4:24 Nezek a hegyekre is, ime reszketnek; es a halmokra, de mind ingadoznak!

4:25 Nezek es ime egy ember sincsen; es az eg madarai is mind elmenekültek.

4:26 Nezek, es ime a bő termő föld pusztava lőn; es minden varosa összeomlott az Úr előtt, az ő haragjanak tüze előtt!

4:27 Bizony ezt mondja az Úr: Pusztasagga lesz az egesz orszag, de nem vetem veget!

4:28 Azert gyaszol a föld, es homalyosodik el oda fenn az eg, mert szolottam, hataroztam, es meg nem banom es el nem terek attol.

4:29 A lovasoknak es a keziveseknek kialtozasa elől elfut minden varos, elrejtőznek a sűrűsegekbe, es felmasznak a sziklakra: minden varos elhagyotta lett, es egyetlen ember sem lakik azokban.

4:30 És te, elpusztult, mit cselekszel [akkor?] Ha biborba öltözöl, ha arany kösöntyűkkel ekesited magadat, es ha festekkel mazolod is ki szemeidet: hiaba szepitgeted magadat! Megvetnek teged a szeretőid, eletedre törnek.

4:31 Mert mintha vajudo asszony szavat hallanam, mintha az először szűlőnek sikoltozasat: olyan Sion leanyanak hangja; nyög, csapkodja kezeit: Jaj nekem! mert roskadozik lelkem a gyilkosok előtt.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase