Main Index: Hungarian Bible

Jeremias 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]    [49]    [50]    [51]    [52]   

3:1 Nos hat! Ha elbocsatja valaki az ő feleseget, es ez eltavozik tőle es mas ferfiue lesz: vajjon visszamehet-e meg [a ferfi] ő hozza? Nem lenne-e az a föld fertelmesen megfertőztetve? Te pedig sok szeretővel paraznalkodtal, es visszajönnel hozzam? mondja az Úr.

3:2 Emeld fel szemeidet a magaslatokra, es lasd meg: hol nem szeplősitettek meg teged? Az utakon vartal reajok, mint az arab a pusztaban, es megfertőztetted a földet paraznasagaiddal es gonoszsagoddal.

3:3 Noha megvonattak a korai zaporok, es kesői eső sem volt: megis parazna asszony homlokuva lettel, szegyenkezni nem akartal.

3:4 Nemde mostantol igy kialtasz nekem: Atyam! Ifjusagomnak te vagy vezere.

3:5 Mindörökke haragszik-e, mindvegig bosszankodik-e? Íme, ezt mondod, de cselekszed a gonoszsagokat, a mint tőled telik.

3:6 És monda az Úr nekem Josias kiraly napjaiban: Lattad-e, a mit az elpartolt Izrael cselekedett? Elment ő minden magas hegyre es minden zöldelő fa ala, es ott paraznalkodott.

3:7 És mondam, miutan mindezt megcselekedte: Terj vissza hozzam! de nem tert vissza. És latta ezt az ő hitszegő huga, a Juda.

3:8 És lattam, hogy mindamellett is, hogy elbocsatottam az elpartolt parazna Izraelt, es adtam neki elvalasrol valo levelet: nem felt a hitszegő Juda, az ő huga, hanem elment, es ő is paraznalkodott.

3:9 És lőn, hogy az ő paraznasaganak hirevel megfertőztette a földet; mert kővel es faval paraznalkodott.

3:10 És mindez utan sem tert vissza hozzam az ő hitszegő huga, a Juda, az ő szive teljessegevel, hanem csak kepmutatassal, azt mondja az Úr.

3:11 És monda nekem az Úr: Igazabb lelkű az elpartolt Izrael, mint a hitszegő Juda.

3:12 Menj el, es kialtsd e szokat eszak fele, es mondjad: Terj vissza, elpartolt Izrael, ezt mondja az Úr, [es] nem bocsatom reatok haragomat, mert kegyelmes vagyok en, ezt mondja az Úr, nem haragszom mindörökke.

3:13 Csakhogy ismerd el a te hamissagodat, hogy hűtelenne lettel az Úrhoz, a te Istenedhez, es szertefutottal utaidon az idegenekhez mindenfele zöldelő fa ala, es az en szomra nem hallgattatok, ezt mondja az Úr.

3:14 Terjetek meg, szofogadatlan fiak, azt mondja az Úr, mert en ferjetekke lettem nektek, es magamhoz veszlek titeket, egyet egy varosbol, kettőt egy nemzetsegből, es beviszlek titeket Sionba.

3:15 És adok nektek szivem szerint valo pasztorokat, es legeltetnek tudomanynyal es ertelemmel.

3:16 És ha majd megsokasodtok es megszaporodtok a földön azokban a napokban, azt mondja az Úr, nem mondjak többe: Az Úr szövetsegenek ladaja! Szivere se veszi senki, ra se gondolnak, meg sem latogatjak, es nem keszitik meg ujra.

3:17 Abban az időben Jeruzsalemet hivjak majd az Úr kiralyiszekenek, es minden nemzet oda gyülekezik az Úr neveert Jeruzsalembe, es nem követik többe gonosz szivöknek makacssagat.

3:18 Azokban a napokban a Juda haza Izrael hazaval fog jarni, es együtt mennek be az eszaki földről abba a földbe, a melyet öröksegül adtam a ti atyaitoknak.

3:19 Azt mondam ugyanis magamban: Mikepen tegyelek teged a fiak köze, es adjam neked a kivanatos földet, a poganyok seregenek draga örökseget? És azt vegezem: Hivj engem atyamnak, es ne partolj el tőlem!

3:20 Mindamellett a mint hitszegőve lesz az asszony az ő tarsa irant: ugy lettetek hitszegőkke irantam, Izrael haza, azt mondja az Úr.

3:21 Szo hallatszik a magaslatokon, Izrael fiainak esdeklő sirasa, mert elforditottak utjokat, elfelejtkeztek az Úrrol, az ő Istenökről.

3:22 Terjetek vissza, szofogadatlan fiak, [es] meggyogyitom a ti elpartolastokat! Íme, mi hozzad jarulunk, mert te vagy az Úr, a mi Istenünk!

3:23 Bizony hiabavalo a halmokrol, a hegyekről valo zajongas; bizony az Úrban, a mi Istenünkben van Izrael megmaradasa!

3:24 És ez a gyalazatossag emesztette a mi atyaink szerzemenyet gyermeksegünk ota: juhaikat, szarvasmarhaikat, fiaikat es leanyaikat!

3:25 Gyalazatunkban heverünk, es elborit minket a mi szegyenünk; mert vetkeztünk az Úr ellen, a mi Istenünk ellen: mi es a mi atyaink gyermeksegünk ota mind e mai napig, es nem hallgattunk az Úrnak, a mi Istenünknek szavara.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase