Main Index: Hungarian Bible

Énekek eneke 8

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]   

8:1 Vajha lennel nekem en atyamfia, ki az en anyamnak emlőjet szopta, &hogy teged kivül talalvan megcsokolnalak; &meg sem utalnanak meg engem.

8:2 Elvinnelek, bevinnelek anyamnak hazaba, &te oktatgatnal engem, &en meg borral itatnalak, fűszeressel, &granatalma borral.

8:3 Az ő balkeze az en fejem alatt, &es jobbkezevel megölel engem.

8:4 Kenyszeritlek titeket, Jeruzsalemnek leanyai, &miert költenetek es miert serkentenetek fel a szerelmet, &mignem ő akarja?

8:5 Kicsoda ez a ki feljő a pusztabol, &a ki az ő szerelmesehez tamaszkodik? &Az almafa alatt költöttelek fel teged, &ott szült teged a te anyad, &ott szült teged a te szülőd!

8:6 Tegy engem mintegy pecsetet a te szivedre, &mintegy pecsetet a te karodra; &mert erős a szeretet, mint a halal, &kemeny, mint a sir a buzgo szerelem; &langjai tűznek langjai, az Úrnak langjai.

8:7 Sok vizek el nem olthatnak e szeretetet: &a folyovizek sem borithatnak azt el: &ha az ember minden hazabeli marhajat adna is e szeretetert, &[megis] megvetnek azt.

8:8 Kicsiny hugunk van nekünk, &a kinek nincsen meg emlője; &mit cselekedjünk a mi hugunk felől, &a napon, melyen arrol szot tesznek?

8:9 Ha ő kőfal, &epitünk azon ezüstből palotat; &ha pedig ajto ő, &elrekesztjük őt czedrus-deszkaval.

8:10 [Mikor] en [olyan leszek, mint] a kőfal, &es az en emlőim, mint a tornyok; &akkor olyan leszek ő előtte, &mint a ki bekesseget nyer.

8:11 Szőlője volt Salamonnak Baalhamonban, &adta az ő szőlejet a pasztoroknak, &kiki annak gyümölcseert hoz &ezer-ezer ezüst [siklust.]

8:12 Az en szőlőmre, mely en ream nez, nekem gondom lesz: &az ezer [siklus,] Salamon, tied legyen, &a ketszaz annak gyümölcsenek őrizőie.

8:13 Oh te, a ki lakol a kertekben! &A te tarsaid a te szodra figyelmeznek; &hadd halljam [en is.]

8:14 Fuss en szerelmesem, &es legy hasonlo a vadkecskehez, &vagy a szarvasnak fiahoz, a draga füveknek hegyein!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase