Main Index: Hungarian Bible

Énekek eneke 5

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]   

5:1 Bementem az en kertembe, en hugom, jegyesem, &szedem az en mirhamat, az en balzsamommal, &eszem az en lepesmezemet az en mezemmel, &iszom az en boromat az en tejemmel. &Egyetek baratim, igyatok, es reszegedjetek meg, szerelmesim!

5:2 Én elaludtam, de lelkemben vigyazok vala, &[es ime] az en szerelmesemnek szava, a ki zörget, [mondvan:] &Nyisd meg nekem, en hugom, en matkam, &en galambom, en tökeletesem; &mert az en fejem megrakodott harmattal, &az en hajam az ejszakanak harmatjaval!

5:3 [Felelek en:] Levetettem ruhamat, &hogy-hogy öltözhetnem fel? &Megmostam labaimat, &mimodon kevernem azokat [a porba?]

5:4 Az en szerelmesem kezet benyujta az [ajtonak] hasadekan, &es az en belső reszeim megindulanak ő rajta.

5:5 Felkelek en, hogy az en szerelmesemnek megnyissam, &es az en kezeimről mirha csepeg vala, &es az en ujjaimrol folyo mirha &a zavar kilincsere.

5:6 Megnyitam az en szerelmesemnek; &de az en szerelmesem elfordult, elment; &az en lelkem megindult az ő beszeden: &keresem őt, de nem talalam, &kialtam őt, de nem felele nekem!

5:7 Megtalalanak engem az őrizők, a kik a varost kerülik, &megverenek engem, megsebesitenek engem, &elvevek az en felöltőmet tőlem &a kőfalnak őrizői.

5:8 Kenyszeritelek titeket, Jeruzsalemnek leanyai, &ha megtalaljatok az en szerelmesemet, &mit mondotok neki? hogy en a szerelem betege vagyok!

5:9 Micsoda a te szerelmesed [egyeb] szerelmesek felett, &oh asszonyoknak szepe? &Micsoda a te szerelmesed [egyeb] szerelmesek felett, &hogy minket ilyen igen kenyszeritesz?

5:10 Az en szerelmesem fejer es piros, &tizezer közül is kitetszik.

5:11 Az ő feje, [mint a] valasztott draga megtisztitott arany; &fodor haja fekete, mint a hollonak.

5:12 Az ő szemei mint a vizfolyas mellett valo galambok, &melyek tejben fürödnek, &[szep] teljesen helyheztettek.

5:13 Az ő orczaja hasonlatos a draga füveknek tablajahoz, &a melyek illatos plantakat nevelnek; &az ő ajkai liliomok, &melyekről csepegő mirha foly.

5:14 Az ő kezei aranyhengerek; &melyek befoglaltattak topazba; &az ő teste elefantcsontbol valo mű, &zafirokkal megrakva.

5:15 Az ő szarai marvanyoszlopok; &melyek tiszta arany talpakra fundaltattak; &az ő tekinteti, mint a Libanus; &tetszetes mint a czedrusfa.

5:16 Az ő inye edessegek, &es ő mindenestől fogva kivanatos! &Ez az en szerelmesem, es ez az en baratom, &oh Jeruzsalemnek leanyai!

5:17 Hova ment a te szerelmesed, &oh asszonyoknak szepe? &hova fordult a te szerelmesed, &hogy keressük őt veled együtt?

5:18 Az en szerelmesem, elment az ő kertebe, &a draga füveknek tablai köze, &hogy lakozzek a kertekben, &es liliomokat szedjen.

5:19 Én az en szerelmeseme [vagyok], es az en szerelmesem enyim, &a ki a liliomok közt legeltet.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase