Main Index: Hungarian Bible

Nehemias 6

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]   

6:1 És lőn, hogy mikor meghalla Szanballat, Tobias, az Arabiabeli Gesem es a mi többi ellensegeink, hogy megepitettem a kőfalat, s hogy nem maradt azon semmi romlas, jollehet meg az ideig ajtokat nem allittattam a kapukra:

6:2 Külde Szanballat es Gesem hozzam ilyen izenettel: Jer es talalkozzunk a faluk [egyikeben,] az Ono-völgyeben; holott ők gonoszt gondoltak ellenem.

6:3 Küldek azert követeket hozzajok ilyen izenettel: Nagy dolgot cselekszem en, azert nem mehetek ala; megszünnek e munka, ha attol eltavozvan, hozzatok mennek.

6:4 És küldenek hozzam ilyen modon negy izben, es en ilyen modon felelek nekik.

6:5 Külde tovabba hozzam Szanballat ilyen modon ötödször az ő legenyet, a kinek kezeben egy felnyitott level vala,

6:6 Melyben ez vala irva: A szomszed nepek közt ez a hir es Gasmu is mondja, hogy te es a zsidok partot akartok ütni, annakokaert epited te a kőfalat; es hogy te leszel az ő kiralyok, e beszedek szerint.

6:7 Sőt meg profetakat is rendelel, a kik hirdetnek te felőled Jeruzsalemben, ezt mondvan: Kiraly van Judaban! És most e dolgoknak hire a kiralyhoz is elerkezik, annakokaert jer es tanacskozzunk együtt!

6:8 Én pedig küldek ő hozza ilyen izenettel: Nem törtent semmi olyan, a minőt te mondasz, hanem csak magadtol gondoltad mindazt a te szivedben.

6:9 Mert mindezek el akarnak vala minket rettenteni, ezt mondvan: Leveszik kezöket a munkarol es az felben marad! Azert hat, [oh] [Uram!] erősitsd meg az en kezeimet.

6:10 És en elmentem Semajanak, a Delaja fianak hazaba, a ki Mehetabeel fia vala, es őt bezarkozva [talaltam,] es monda: Menjünk az Isten hazaba, a templom belsejebe es zarjuk be a templomnak ajtait, mert eljőnek, hogy megöljenek teged, es pedig ejjel jőnek el, hogy megöljenek.

6:11 Én pedig mondek: Avagy ily ferfiunak, mint en vagyok, [illik]-e futni? Hat ilyen leven mint en, belephet-e valaki a templomba, elven? Nem megyek!

6:12 És megismerem, hogy nem az Isten küldötte őt, hanem azt a profecziat azert monda nekem, mert Tobias es Szanballat felbereltek őt.

6:13 Azert vala pedig felberelve, hogy en megrettenjek es akkepen cselekedven, vetkezzem, hogy igy rossz hiremet költhessek es ragalmazhassanak.

6:14 Emlekezzel meg en Istenem Tobiasrol es Szanballatrol ezen cselekedeteik szerint, es a jövendőmondo Noadja asszonyrol es a többi jövendőmondokrol is, a kik remitgetenek engem.

6:15 Elvegeztetek pedig a kőfal Elul honap huszonötödik napjan, ötvenket nap alatt.

6:16 És lőn, hogy midőn meghallak minden mi ellensegeink, megfelemlenek minden poganyok, a kik körültünk valanak, es igen összeestek a sajat szemeikben, es megismerek, hogy a mi Istenünktől vitetett vegbe e munka.

6:17 E napokban is sok levelet küldenek nemely zsido előljarok Tobiasnak, es viszont Tobiastol sok jöve hozzajok.

6:18 Mert sokan Judaban ő hozza esküdtek, mivelhogy ő veje vala Sekanianak, az Arah fianak, es Johanan, az ő fia, Mesullamnak, a Berekia fianak leanyat vette volt el.

6:19 Sőt meg jo szandekait is emlegetik vala előttem, es az en beszedeimet megvivek neki. Leveleket pedig Tobias [folyton] küldött, hogy engem elrettentene.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase