Main Index: Hungarian Bible

Nehemias 2

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]   

2:1 És lőn a Niszan [nevű] hoban, Artaxerxes kiralynak huszadik esztendejeben, bor vala ő előtte es en fölvevem a bort, adam a kiralynak; [azelőtt] pedig nem voltam szomoru ő előtte.

2:2 És monda nekem a kiraly: Miert szomoru a te orczad, holott te beteg nem vagy? Nem egyeb ez, hanem szivednek szomorusaga! És felette igen megfelemlem.

2:3 Akkor mondek a kiralynak: Örökke eljen a kiraly! Miert nem volna szomoru az en orczam, hiszen a varos, az en atyaim sirjainak helye, pusztan hever es kapui megemesztettek tűzben?!

2:4 És monda nekem a kiraly: Mi az, a mit kivansz? És könyörgek a menny Istenehez.

2:5 És mondek a kiralynak: Ha tetszik a kiralynak es ha kedves előtted a te szolgad, [azt kerem], hogy bocsass el engem Judaba, atyaim sirjainak varosaba, hogy megepitsem azt!

2:6 És monda nekem a kiraly (felesege pedig mellette ül vala): Meddig leszen utazasod es mikorra jösz vissza? És tetszek a kiralynak engem elbocsatani, miutan en tudattam vele az időt.

2:7 És mondek a kiralynak: Ha tetszik a kiralynak, adasson nekem leveleket a folyovizen tul lako tiszttartokhoz, hogy hagyjanak engem utazni, mig Judaba erek;

2:8 És [adasson] egy levelet Ászafhoz, a kiraly erdeje őrehez, hogy adjon nekem fakat gerendakul a templom varanak kapuihoz, es a varos kőfalahoz, es a hazhoz, melybe költözni fogok. És megada nekem a kiraly, az en Istenemnek rajtam nyugvo jo kegyelme szerint.

2:9 És megerkezem a folyovizen tul valo tiszttartokhoz es atadam nekik a kiraly leveleit. Bocsatott vala pedig velem a kiraly főembereket a seregből es lovagokat.

2:10 Mikor pedig a Horonbol valo Szanballat es az Ammonita Tobias, a szolga, meghallottak ezt, nagy bosszusagot okozott nekik, hogy jött valaki, a ki Izrael fiainak javokat keresi.

2:11 Azutan elmenek Jeruzsalembe, es ott pihenek harom napig.

2:12 És fölkelek ejszaka, en es velem nehany ferfi, mert nem jelentem meg senkinek, hogy mire indita az en Istenem az en szivemet, hogy azt Jeruzsalemert megcselekedjem, es barom sem vala velem, csak az, melyen ülök vala,

2:13 És kimenek a völgynek kapujan ejjel, es pedig a sarkanyok forrasa fele, majd a szemet-kapuhoz, es vizsgalgatam Jeruzsalem kőfalait, melyek elrontattak vala, es kapuit, melyek tűz altal megemesztetenek.

2:14 Azutan atmenek a forras kapujahoz es a kiraly tavahoz, holott nem vala hely a baromnak, hogy velem atmenjen.

2:15 Azert [gyalog] menek fel a völgyben ejjel es vizsgalgatam a kőfalat, azutan megfordultam es bementem a völgy kapujan, es hazatertem.

2:16 A főemberek pedig nem tudtak vala, hova mentem, es hogy mit akarok cselekedni, es sem a zsidoknak, sem a papoknak, sem az előljaroknak, sem a főembereknek, sem a többi munkasoknak ez ideig nem jelentettem meg.

2:17 Ekkor mondek nekik: Ti latjatok a nyomorusagot, a melyben mi vagyunk, hogy Jeruzsalem pusztan hever es kapui tűzben egtek meg; jertek, epitsük meg Jeruzsalem kőfalat, es ne legyünk többe gyalazatul!

2:18 És megjelentem nekik az en Istenemnek rajtam nyugvo jo kegyelmet, es a kiraly beszedit is, a melyeket nekem szolt, es mondanak: Keljünk fel es epitsük meg! És megerősitek kezeiket a jora.

2:19 Mikor meghallak ezt a Horonbol valo Szanballat es az Ammonita Tobias, a szolga, es az arab Gesem, gunyoltak es leneztek minket, mondvan: Micsoda ez, a mit miveltek? Talan bizony a kiraly ellen akartok partot ütni?

2:20 Kiknek felelek, es mondek: A mennynek Istene, ő ad jo szerencset nekünk, es mi mint az ő szolgai kelünk föl es epitünk, nektek pedig reszetek es jogotok es emlekezetetek nincsen Jeruzsalemben!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase