Main Index: Hungarian Bible

Nehemias 1

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]   

1:1 Nehemiasnak, a Hakalia fianak beszedei. &És lőn a Kislev [nevű] hoban, a huszadik esztendőben, hogy en Susan varaban valek.

1:2 És jöve hozzam Hanani, egy az en atyamfiai közül, es vele együtt ferfiak Judabol, es tudakozodtam tőlök a fogsagbol megszabadult maradek zsidok felől es Jeruzsalem felől.

1:3 És mondanak nekem: A fogsagbol megszabadult maradek zsidok ott abban a tartomanyban nagy nyomorusagban es gyalazatban vannak; es azonfelül Jeruzsalem kőfala lerontatott, s kapui tűzben egtek meg!

1:4 Hogy pedig meghallam e beszedeket, leültem es sirtam es keseregtem napokon at, s bőjtölek es imadkozam a mennynek Istene előtt;

1:5 És mondek: Kerlek Uram, mennynek Istene, nagy es rettenetes Isten! Ki megtartja a szövetseget es irgalmassagot az őt szeretőknek es az ő parancsolatait megtartoknak;

1:6 Oh, legyen figyelmetes a te füled, es szemeid legyenek nyitva, hogy meghallgassad a te szolgadnak könyörgeset, melylyel en könyörgök most előtted nappal es ejjel Izrael fiaiert, szolgaidert, es vallast teszek az Izrael fiainak bűneiről, melyekkel vetkeztünk te ellened, en is s az en atyamnak haza vetkeztünk!

1:7 Felette igen vetkeztünk ellened, es nem tartottuk meg a parancsolatokat, es a rendeleseket es a törvenyeket, melyeket parancsoltal volt Mozesnek a te szolgadnak.

1:8 Oh, emlekezzel meg arrol a beszedről, melyet parancsoltal Mozesnek, a te szolgadnak, mondvan: [Ha] ti vetkeztek, en [meg] elszelesztelek titeket a nepek között;

1:9 Ha pedig megterendetek hozzam es megtartjatok parancsolataimat es cselekeszitek azokat: meg ha az egnek utolso szelen volnanak is szetszort [gyermekeitek,] onnan is összegyűjtöm őket es beviszem arra a helyre, melyet valasztottam, hogy lakozzek ott az en nevem!

1:10 És ők a te szolgaid es a te neped, a kiket megszabaditottal a te nagy erőd altal es a te erős kezed altal!

1:11 Kerlek oh Uram, legyen figyelmetes a te füled a te szolgadnak könyörgesere es szolgaidnak könyörgesökre, a kik kivanjak felni a te nevedet, es adj, kerlek, jo szerencset most a te szolgadnak, es engedd, hogy kegyelmet talaljon ama ferfiu előtt. Én ugyanis a kiralynak poharnoka voltam.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase