Main Index: Hungarian Bible

2 Kronika 22

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

22:1 És kiralylya tevek Jeruzsalem lakosai helyette az ő legkisebb fiat Akhaziat; mert az idősebbeket mind megöltek azok, a kik az Arabiabeliekkel jöttek vala a taborba. Uralkodek azert Akhazia, Joramnak a Juda kiralyanak fia.

22:2 Akhazia negyvenket esztendős volt, mikor kiralylya lett, es egy esztendeig uralkodek Jeruzsalemben. Anyjanak neve Athalia volt, a ki az Omri leanya vala.

22:3 Ő is az Akhab hazanak utjain jara; mert az ő anyja vala neki tanacsadoja az istentelen cselekedetre.

22:4 És gonoszul cselekedek az Úr szemei előtt, mikepen az Akhab haznepe, mert azok voltak tanacsadoi atyja halala utan, az ő veszedelmere.

22:5 Sőt azoknak tanacsa utan indulva, hadba mene Jorammal az Akhab fiaval az Izrael kiralyaval Hazael ellen a Siriabeli kiraly ellen, Ramoth Gileadba; de a Siriabeliek Joramot megverek.

22:6 Visszatert azert [Joram,] hogy meggyogyittassa magat Jezreel varosaban; mert sebek [valanak rajta,] melyekkel megsebesittetett Ramaban, mikor Hazael ellen, Siria kiralya ellen harczolt. Akhazia pedig, Joramnak a Juda kiralyanak fia, alamene, hogy meglatogatna Joramot, az Akhab fiat Jezreelben, mert beteg vala.

22:7 Hogy Akhazia Joramhoz mene, Isten [akaratabol,] az ő romlasa vala, mert odaerkezven, elmene Jorammal Jehu ellen, a ki a Nimsi fia volt, a kit az Úr felkenetett, hogy kiirtana az Akhab haznepet.

22:8 Lőn azert, mikor Jehu az Akhab hazan bosszut alla, ratalalt a Juda fejedelmeire es az Akhazia testvereinek fiaira, a kik Akhazianak szolgalnak vala, es megöle őket.

22:9 Akhaziat is kerese es megfogak őt, (ki Samariaban rejtőzött vala el) es vivek őt Jehuhoz, a ki megölete őt. De eltemettek, mert ezt mondjak rola: [Megis] a Josafat fia volt, a ki teljes szivvel kerese az Urat. És nem vala immar senki az Akhazia haznepe közül a ki kepes lett volna a kiralysagra.

22:10 És Athalia az Akhazia anyja, latvan, hogy az ő fia meghalt: felkele es megöle a Juda haznepenek minden kiralyi sarjat.

22:11 De Josabat a kiraly leanya veve Joast az Akhazia fiat, es kivive őt titkon a kiraly fiai közül, a kik megölettek, es elrejte őt es az ő dajkajat az agyashazban. És elrejte őt Josabat, a Joram kiraly leanya, a ki a Jojada pap felesege volt, (mert Akhazianak huga vala) Athalia elől, hogy őt meg ne ölhesse.

22:12 És naluk vala az Úr hazaban elrejtve hat esztendeig. Athalia pedig uralkodek az orszag felett.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase