Main Index: Hungarian Bible

2 Kronika 4

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

4:1 Csinaltatott rezoltart is, melynek hosszusaga husz sing, szelessege is husz sing, magassaga pedig tiz sing vala.

4:2 Csinaltatott öntött tengert is, mely egyik szeletől fogva a masik szeleig tiz sing vala, köröskörül kerek, es öt sing magas, es harmincz sing zsinor erte be a kerületit.

4:3 Az alatt ökör alakok valanak köröskörül, tiz leven egy singnyire, a melyek kört alkotanak a tenger körül; az ökör alakok ket renddel valanak öntve ugyanazon öntesből.

4:4 Tizenket ökrön allott; harom eszakra fordulva, harom nyugotra, harom delre es harom napkeletre, es a tenger felül [vala] rajtok, hatuk pedig mind befele.

4:5 Vastagsaga egy tenyernyi volt, es karimaja olyan, mint a pohar ajaka, [vagy] a liliom viraga; es haromezer bath fert bele.

4:6 Csinaltatott annakfelette tiz mosdomedenczet, es ötöt helyheztete jobbkez felől, ötöt pedig balkez felől, hogy azokban mossanak, mossak azt, a mi aldozatra valo; a tenger pedig [a vegre vala,] hogy abban mosakodjanak a papok.

4:7 Csinaltatott tiz arany gyertyatartot is, az utasitas szerint, es helyheztete a templomban, ötöt jobbkez felől, ötöt balkez felől.

4:8 Csinaltatott tiz asztalt is, a melyeket helyheztete a templomban, ötöt jobbkez felől, ötöt balkez felől; csinaltatott szaz arany medenczet is.

4:9 Megcsinaltata a papok pitvarat is es a nagy tornaczot; es ajtokat a tornaczra, s azok ajtait rezzel borita be.

4:10 A tengert pedig helyheztete jobbkez felől napkeletre, delnek ellenebe.

4:11 Huram fazekakat, lapatokat es medenczeket is csinalt. És elvegeze Huram a mivet, a melyet csinalnia kellett Salamon kiralynak, az Isten hazaban;

4:12 [Tudniillik] a ket oszlopot es a ket kerek gömböt a ket oszlop tetejere, es a ket halot a ket kerek gömb befedezesere, a melyek az oszlopok tetejen valanak.

4:13 És negyszaz granatalmat a ket halora; ket rend granatalmat minden haloba a ket kerek gömb befedezesere, a melyek az oszlopok tetejen valanak.

4:14 Csinala talpakat is, es azokra mosdomedenczeket.

4:15 Egy tengert es tizenket ökröt az ala.

4:16 Fazekakat, lapatokat es villakat. Mindezen eszközöket Huram az ő atyja tiszta rezből csinalta Salamon kiralynak az Úr haza szamara.

4:17 A Jordan mezejen öntete azokat a kiraly az agyagos földben, Sukkot es Seredata között.

4:18 Mindezen eszközöket Salamon nagy mennyisegben csinaltata, mert nem tekintek a reznek sulyat.

4:19 És megcsinaltata Salamon minden egyeb felszerelest is, mely az Úr hazahoz [szükseges volt:] az arany oltart es az asztalokat, a melyeken a szent kenyerek [voltak.]

4:20 A gyertyatartokat es azoknak szövetnekeit is, hogy egjenek azok rendeltetesök szerint a szentek-szentje előtt, finom aranybol.

4:21 Azok viragait, szövetnekeit es hamvvevőit is aranybol, es pedig tiszta aranybol.

4:22 És az ollokat, medenczeket, talakat es tömjenezőket finom aranybol, es a haz kapujat, a szentek-szentjehez [valo bejarat] belső ajtoit es a templom hazanak belső ajtoit aranybol.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase