Main Index: Hungarian Bible

1 Kronika 28

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]   

28:1 Egybehivata pedig David Jeruzsalembe az Izrael összes fejedelmeit, a nemzetsegek fejedelmeit, a kiraly szolgalataban levő csapatok előljaroit, az ezredeseket, a szazadosokat, a kiraly minden joszaganak es marhajanak gondviselőit, a maga fiait is, udvariszolgaival, a harczosokat minden erős vitezivel egyetemben.

28:2 És felalla David kiraly az ő labaira, es monda: Halljatok meg [szomat] atyamfiai es en nepem! Elvegezem szivem szerint, hogy az Úr szövetsege ladajanak nyugodalmas hazat csinaltatnek es a mi Istenünk labainak zsamolyt; hozza is keszitettem [mindent] az epiteshez.

28:3 De az Isten monda nekem: Ne [te] csinalj hazat az en nevemnek; mert hadakozo ember vagy, [sok] vert is ontottal [immar.]

28:4 Engem valaszta az Úr, Izrael Istene az en atyamnak egesz hazabol, hogy lennek kiralya az Izrael nepenek mindörökke; mert Judat valasztotta előljaronak es a Juda törzseben az en atyamnak haznepet; az en atyamnak fiai közül pedig engem meltoztatott kiralylya tenni egesz Izrael felett.

28:5 És minden fiaim közül (mert az Úr sok fiakat adott nekem) valasztotta Salamont az en fiamat, hogy ülne az Úr kiralysaganak szekeben Izrael felett.

28:6 És monda nekem: Salamon a te fiad epiti meg az en hazamat es az en pitvarimat; mert en őt magamnak fiamul valasztottam, es en is neki atyja leszek;

28:7 Megerősitem az ő kiralysagat mindörökke; ha az en parancsolatimat es iteletimet szorgalmatosan megtartandja, a mint e mai napon.

28:8 Most azert az egesz Izraelnek, az Úr gyülekezetenek szeme előtt es a mi Istenünk hallasara: őrizzetek s keressetek az Úrnak a ti Istenteknek minden parancsolatit, hogy birhassatok e jo földet, es hogy öröksegül hagyhassatok fiaitokra is magatok utan mindörökke.

28:9 Te azert, fiam, Salamon, ismerd meg a te atyad Istenet, es szolgalj neki tökeletes szivvel es jo kedvvel; mert az Úr minden szivbe belat es minden [emberi] gondolatot jol ert. Hogyha őt keresended, megtalalod; ha ellenben őt elhagyandod, ő is elhagy teged mindörökke.

28:10 Most azert, mivelhogy az Úr valasztott teged, hogy neki szent hazat epits: legy erős es keszitsd meg azt.

28:11 Akkor atada David az ő fianak, Salamonnak a tornacznak, annak hazacskainak, kincstarto helyeinek, felhazainak es belső kamarainak, a kegyelem tablaja helyenek is formajat,

28:12 És mindennek formajat, a melyeket sziveben elgondolt vala, az Úr hazanak pitvarai felől, az Isten haza kincsenek es a szent kincseknek szamara köröskörül levő minden kamarak felől.

28:13 A papok es Levitak csapatjainak [haza], az Úr haza szolgalatanak minden munkaja es az Úr haza szolgalatara valo minden eszköz felől.

28:14 Azutan aranyat mertek szerint, a különböző szolgalatok eszközei szamara; mertekkel minden ezüst eszközök es a különböző szolgalatok eszközei szamara.

28:15 [Vagyis] aranyat mertekkel az arany gyertyatartokra es azok arany szövetnekere, mertekkel mindenik gyertyatartora es annak szövetnekire, s az ezüst gyertyatartokra mertekkel, a gyertyatartora es annak szövetnekire, mindegyik gyertyatarto rendeltetese szerint.

28:16 És aranyat mertekkel, a szent kenyerek asztalai, minden asztal szamara, azonkepen ezüstöt az ezüst asztalok szamara.

28:17 A villakra, medenczekre es kancsokra tiszta aranyat; az arany poharakra is [bizonyos] mertek szerint ada aranyat, minden poharra; es az ezüst poharakra ezüstöt [bizonyos] mertekkel, minden poharra.

28:18 A füstölő oltar szamara megtisztitott aranyat mertek szerint; aranyat a szekernek [azaz] a Keruboknak mintazasara, a kik kiterjesztett [szarnyakkal] az Úr szövetsegenek ladajat befedezik.

28:19 Mindezek az Úr kezetől irattattak meg, a ki engem megtanitott az egesz alkotmany formajara.

28:20 Monda ezek utan David Salamonnak, az ő fianak: Legy bator es erős, es kezdj hozza, semmit ne felj es ne rettegj; mert az Úr Isten, az en Istenem veled leszen, teged el nem hagy, tőled el sem tavozik, miglen elvegzed az Úr haza szolgalatanak minden művet.

28:21 Íme, itt vannak a papok es Levitak csapatjai az Isten hazanak minden szolgalatara, veled lesznek minden munkaban keszsegesen bölcseseggel, a fejedelmek is es az egesz nep minden dolgaidra nezve.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase