Main Index: Hungarian Bible

5. Mozes 21

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]   

21:1 Hogyha agyonütöttet talalnak azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ad neked birtokul, es az a mezőn fekszik, es nem tudhato: ki ölte meg azt;

21:2 Akkor a te veneid es a te biraid menjenek ki, es merjek meg [a földet] a varosokig, a melyek az agyonütött körül vannak;

21:3 És a mely varos legközelebb esik az agyonütötthöz, annak a varosnak venei vegyenek egy üszőtinot, a melylyel meg nem dolgoztattak, es a mely nem vont meg jarmot;

21:4 És annak a varosnak venei vigyek az üszőt valamely folyoviz völgyebe, a melyet nem szantanak es nem vetnek, es szegjek nyakat az üszőnek ott a völgyben.

21:5 És jaruljanak oda a papok, Levi fiai; (mert őket valasztotta az Úr, a te Istened, hogy szolgaljanak neki, es hogy aldjanak az Úr neveben, es az ő iteletök szerint legyen minden per es minden serelem).

21:6 És mindnyajan annak a varosnak venei, a kik legközelebb esnek az agyonütötthöz, mossak meg kezeiket a nyakaszegett üsző felett a völgyben;

21:7 És szoljanak es mondjak: A mi kezeink nem ontottak ki ezt a vert, sem a mi szemeink nem lattak.

21:8 Bocsass meg a te nepednek, Izraelnek, a melyet megvaltottal, Uram, es ne engedd, hogy artatlan ver ontasa legyen Izrael között, a te neped között! És bocsanatot nyernek a verert.

21:9 Te azert tisztitsd ki közüled az artatlan vernek kiontasat, mert igy cselekszed azt, a mi igaz az Úr előtt.

21:10 Mikor hadba megy ellensegeid ellen, es kezedbe adja őket az Úr, a te Istened, es azok közül foglyokat ejtesz;

21:11 És meglatsz a foglyok között egy szep abrazatu asszonyt, es megszereted azt, ugy hogy elvenned felesegül:

21:12 Vidd be őt a te hazadba, hogy nyirja meg a fejet, es messe le körmeit.

21:13 És az ő fogoly ruhajat vesse le magarol, es maradjon a te hazadban, hogy sirassa az ő atyjat es anyjat egesz honapig; es csak azutan menj be hozza, es legy az ő ferje, es legyen ő a te feleseged.

21:14 Hogyha pedig nem tetszik neked, bocsasd el őt az ő kivansaga szerint; de penzert semmikepen el ne add őt; ne hatalmaskodjal rajta, miutan megrontottad őt.

21:15 Ha valakinek ket felesege van, az egyik szeretett, a masik gyűlölt, es szülnek neki fiakat, mind a szeretett, mind a gyűlölt, es a gyűlöltnek fia lesz az elsőszülött:

21:16 Azon a napon, a melyen az ő fiait örökösökke teszi a maga joszagaban, nem teheti elsőszülötte a szeretettnek fiat a gyűlöltnek fia felett, a ki elsőszülött;

21:17 Hanem az elsőszülöttet, a gyűlöltnek fiat ismerje el, ket reszt advan neki mindenből, a mije van; mert az az ő erejenek zsengeje, öve az elsőszülöttseg joga.

21:18 Ha valakinek partütő es makacs fia van, a ki az ő atyja szavara es anyja szavara nem hallgat, es ha megfenyitik, sem engedelmeskedik nekik:

21:19 Az ilyet fogja meg az ő atyja es anyja, es vigyek azt az ő varosanak veneihez es az ő helysegenek kapujaba,

21:20 És ezt mondjak a varos veneinek: Ez a mi fiunk partütő es makacs, nem hallgat a mi szonkra, tobzodo es reszeges:

21:21 Akkor az ő varosanak minden embere kövekkel kövezze meg azt, hogy meghaljon. Így tisztitsd ki közüled a gonoszt, es az egesz Izrael hallja meg, es feljen!

21:22 Ha valakiben halalos iteletre valo bűn van, es megölik, es felakasztatod azt fara:

21:23 Ne maradjon ejjel az ő holtteste a fan, hanem temesd el azt meg azon a napon; mert atkozott Isten előtt a ki fan függ; es meg ne ferteztessed azt a földet, a melyet az Úr, a te Istened ad neked öröksegül.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase