Main Index: Hungarian Bible

3. Mozes 17

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]   

17:1 Szola ismet az Úr Mozesnek, mondvan:

17:2 Szolj Áronnak es az ő fiainak es Izrael minden fianak, es mondd nekik: Ez az a dolog, a mit megparancsolt az Úr, mondvan:

17:3 Ha valaki Izrael hazabol ökröt, vagy baranyt, vagy kecsket öl le a taborban, vagy a ki öl a taboron kivül,

17:4 És nem viszi azt a gyülekezet satoranak nyilasahoz, hogy aldozattal jaruljon az Úrhoz, az Úrnak hajleka előtt: verontasul tulajdonittassek az annak az embernek; vert ontott, töröltessek ki azert az ilyen ember az ő nepe közűl:

17:5 Azert hogy vigyek el Izrael fiai az ő veres aldozataikat, a melyeket aldoznak vala a mezőn, vigyek el azokat az Úrnak, a gyülekezet satoranak nyilasahoz, a paphoz, es aldozzak meg azokat halaaldozatul az Úrnak.

17:6 És hintse a pap a vert az Úr oltarara, a mely a gyülekezet satoranak nyilasanal van, a köverjet pedig füstölögtesse el kedves illatul az Úrnak.

17:7 És ne aldozzak többe veres aldozataikat az ördögöknek, a kikkel ők paraznalkodnak. Örökkevalo rendtartas legyen ez nekik nemzetsegről nemzetsegre.

17:8 Mondjad nekik [ezt] is: Valaki az Izrael hazabol, vagy a köztök tartozkodo jövevenyek közül, egeszen egőaldozatot aldoz vagy veres aldozatot,

17:9 És nem viszi azt a gyülekezet satoranak nyilasahoz, hogy elkeszitse azt az Úrnak: irtassek ki az ilyen ember az ő nepe közül.

17:10 És ha valaki Izrael hazabol, vagy a köztök tartozkodo jövevenyek közül valamifele vert megeszik: kiontom haragomat az ellen, a ki a vert megette, es kiirtom azt az ő nepei közül.

17:11 Mert a testnek elete a verben van, en pedig az oltarra adtam azt nektek, hogy engesztelesül legyen a ti eletetekert, mert a ver a benne levő elet altal szerez engesztelest.

17:12 Azert mondtam Izrael fiainak: Egy lelek se egyek vert közületek; a köztetek tartozkodo jöveveny se egye meg a vert.

17:13 És ha valaki Izrael fiai közül, vagy a köztök tartozkodo jövevenyek közül vadaszasban vadat vagy madarat fog, a mely megehető: ontsa ki annak veret, es fedje be azt földdel.

17:14 Mert minden testnek elete az ő vere a benne levő elettel. Azert mondom Izrael fiainak: Semmifele testnek a veret meg ne egyetek, mert minden testnek elete az ő vere; valaki megeszi azt, irtassek ki.

17:15 Ha pedig valaki elhullott, vagy [vadtol] megszaggatott allatot eszik, akar benszülött, akar jöveveny: mossa meg ruhait, es mosodjek meg vizben, es tisztatalan legyen estveig, azutan tiszta.

17:16 Hogyha meg nem mossa ruhait, sem a testet le nem mossa: viselje az ő vetsegenek terhet.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase