Main Index: Hungarian Bible

2. Mozes 9

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]   

9:1 És monda az Úr Mozesnek: Menj a Faraohoz es beszelj vele: Ezt mondja az Úr, a heberek Istene: Bocsasd el az en nepemet, hogy szolgaljanak nekem:

9:2 Mert ha nem akarod elbocsatani es tovabb is tartoztatod őket:

9:3 Íme az Úr keze leszen a te mezei barmaidon, lovakon, szamarakon, teveken, ökrökön es juhokon; igen nagy döghalal.

9:4 De különbseget tesz az Úr az Izrael barmai között es Égyiptom barmai között, es mindabbol, a mi Izrael fiaie, egy sem vesz el.

9:5 Időt is hagya az Úr, mondvan: Holnap cselekszi az Úr ezt a dolgot a földön.

9:6 Meg is cselekede az Úr ezt a dolgot masodnapon, es elhulla Égyiptomnak minden barma, de az Izrael fiainak barma közül egy sem hullott el.

9:7 El is külde a Farao, es ime egy sem hullt vala el az Izraelitak barma közül: de a Farao szive kemeny maradt, es nem bocsata el a nepet.

9:8 Az Úr pedig monda Mozesnek es Áronnak: Vegyetek tele markaitokat kemenczehamuval, es szorja azt Mozes az eg fele a Farao szeme lattara.

9:9 Hogy porra legyen Égyiptomnak egesz földen, s emberen es barmon holyagosan fakado fekellye legyen Égyiptomnak egesz földen.

9:10 Vevenek azert kemenczehamut es a Farao ele allanak, es Mozes az eg fele szora azt; es lőn az emberen es barmon holyagosan fakado fekely.

9:11 És az irastudok nem allhatnak vala Mozes előtt a fekely miatt; mert fekely vala az irastudokon s mind az Égyiptombelieken.

9:12 De az Úr megkemenyite a Farao szivet, es nem hallgata reajok, a mint megmondotta vala az Úr Mozesnek.

9:13 És monda az Úr Mozesnek: Kelj fel reggel es allj a Farao eleibe es mondd neki: Ezt mondja az Úr, a heberek Istene: Bocsasd el az en nepemet, hogy szolgaljanak nekem.

9:14 Mert ezuttal minden csapasomat rea bocsatom a te szivedre, a te szolgaidra es a te nepedre azert, hogy megtudd, hogy nincs en hozzam hasonlo az egesz földön.

9:15 Mert ha most kinyujtanam kezemet es megvernelek teged es a te nepedet döghalallal, akkor kivagattatnal a földről.

9:16 Ámde azert tartottalak fenn tegedet, hogy megmutassam neked az en hatalmamat, es hogy hirdessek az en nevemet az egesz földön.

9:17 Ha tovabb is feltartoztatod az en nepemet es nem bocsatod el őket:

9:18 Íme holnap ilyenkor igen nagy jegesőt bocsatok, a melyhez hasonlo nem volt Égyiptomban az napsagtol fogva hogy fundaltatott, mind ez ideig.

9:19 Most annakokaert küldj el, hajtasd be barmaidat es mindenedet, valamid a mezőn van; minden ember es barom, a mely a mezőn talaltatik es hazba nem hajtatik, - jegeső szakad arra, es meghal.

9:20 A ki a Farao szolgai közűl az Úr beszedetől megfelemedek, szolgait es barmait hazakba futtata.

9:21 A ki pedig nem törődek az Úr beszedevel, szolgait es barmat a mezőn hagya.

9:22 Az Úr pedig monda Mozesnek: Nyujtsd ki kezedet az egre, hogy legyen jegeső Égyiptom egesz földen az emberre, baromra es a mező minden fűvere, Égyiptom földen.

9:23 Kinyujta azert Mozes az ő vesszejet az egre, az Úr pedig mennydörgest tamaszta es jegesőt, es tűz szalla le a földre, es jegesőt bocsata az Úr Égyiptom földere.

9:24 És lőn jegeső, es a tűz egymast ere az igen nagy jegeső közt, a melyhez hasonlo nem volt az egesz Égyiptom földen, miota nep lakja.

9:25 És elvere a jegeső egesz Égyiptom földen mindazt, a mi a mezőn vala, embertől baromig; a mező minden fűvet is elvere a jegeső es a mező minden fajat is egybe ronta.

9:26 Csak a Gosen földen, hol Izrael fiai valanak, nem volt jegeső.

9:27 A Farao pedig elkülde es hivata Mozest es Áront, es monda nekik: Vetkeztem ezuttal; az Úr az igaz; en pedig es az en nepem gonoszok vagyunk.

9:28 Imadkozzatok az Úrhoz, hogy legyen eleg a mennydörges es jegeső, es akkor elbocsatlak titeket es nem maradtok tovabb.

9:29 Mozes pedig monda neki: Mihelyt kimegyek a varosbol, felemelem kezeimet az Úrhoz; megszűnnek a mennydörgesek es nem lesz többe jegeső, hogy megtudd, hogy az Úre a föld.

9:30 De tudom, hogy te es a te szolgaid meg nem feltek az Úr Istentől.

9:31 A len pedig es az arpa elveretek, mert az arpa kalaszos, a len pedig bimbos vala.

9:32 De a buza es a tönköly nem veretek el, mert azok keseiek.

9:33 És kimene Mozes a Faraotol a varosbol es felemele kezeit az Úrhoz, es megszűnenek a mennydörgesek s a jegeső es eső sem ömlik vala a földre.

9:34 Amint lata a Farao, hogy megszűnek az eső, meg a jegeső es a mennydörges, ismet vetkezek es megkemenyite szivet ő es az ő szolgai.

9:35 És kemeny maradt a Farao szive, es nem bocsata el az Izrael fiait, a mint megmondotta vala az Úr Mozes altal.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase