Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 20

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

20:1 És latek egy angyalt leszallani a mennyből, a kinel vala a melysegnek kulcsa, es egy nagy lancz a kezeben.

20:2 És megfoga a sarkanyt, azt a regi kigyot, a ki az ördög es Satan, es megkötöze azt ezer esztendőre,

20:3 És vete őt a melysegbe, es bezara azt es bepecsetele ő felette, hogy többe el ne hitesse a nepeket, mig betelik az ezer esztendő; azutan el kell neki oldoztatni egy keves időre.

20:4 És latek kiralyiszekeket, es leülenek azokra, es adatek nekik itelettetel; es [latam] azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vettek a Jezus bizonysagteteleert es az Isten beszedeert, es a kik nem imadtak a fenevadat, sem annak kepet, es nem vettek annak belyeget homlokukra es kezeikre; es eltek es uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.

20:5 A többi halottak pedig meg nem elevenedenek, mignem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltamadas.

20:6 Boldog es szent, a kinek resze van az első feltamadasban: ezeken nincs hatalma a masodik halalnak; hanem lesznek az Istennek es a Krisztusnak papjai, es uralkodnak ő vele ezer esztendeig.

20:7 És mikor eltelik az ezer esztendő, a Satan eloldatik az ő fogsagabol.

20:8 És kimegy, hogy elhitesse a föld negy szegleten levő nepeket, a Gogot es a Magogot, hogy egybegyűjtse őket haborura, a kiknek szama, mint a tenger fövenye.

20:9 És feljövenek a föld szelessegere, es körülvevek a szentek taborat es a szeretett varost; es Istentől a mennyből tűz szalla ala, es megemeszte azokat.

20:10 És az ördög, a ki elhitette őket, vettetek a tűz es kenkő tavaba, a hol van a fenevad es a hamis profeta; es kinoztatnak ejjel es nappal örökkön örökke.

20:11 És latek egy nagy feher kiralyiszeket, es a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnek a föld es az eg, es helyök nem talaltatek.

20:12 És latam a halottakat, nagyokat es kicsinyeket, allani az Isten előtt; es könyvek nyittatanak meg, majd egy mas könyv nyittatek meg, a mely az eletnek [könyve;] es megiteltetenek a halottak azokbol, a mik a könyvekbe voltak irva, az ő cselekedeteik szerint.

20:13 És a tenger kiada a halottakat, a kik ő benne voltak; es a halal es a pokol is kiada a halottakat, a kik ő nalok voltak; es megiteltetenek mindnyajan az ő cselekedeteik szerint.

20:14 A pokol pedig es a halal vettetenek a tűznek tavaba. Ez a masodik halal, a tűznek tava.

20:15 És ha valaki nem talaltatott beirva az elet könyveben, a tűznek tavaba vettetek.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase