Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 15

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

15:1 És latek mennyben mas nagy es csodalatos jelt: het angyalt, a kinel vala a het utolso csapas; mert az altal teljesedett be az Istennek haragja.

15:2 És latek ugymint üvegtengert tűzzel elegyitve; es azokat, a kik diadalmasok a fenevadon es az ő kepen, es belyegen es az ő nevenek szaman, latam allani az üvegtenger mellett, a kiknek kezeben valanak az Istennek harfai.

15:3 És enekelik vala Mozesnek az Isten szolgajanak eneket, es a Baranynak eneket, ezt mondvan: Nagyok es csodalatosak a te dolgaid, mindenhato Úr Isten; igazsagosak es igazak a te utaid, oh szentek Kiralya!

15:4 Ki ne felne teged, Uram! es [ki] ne dicsőitene a te nevedet? mert csak egyedül vagy szent. Mert eljőnek mind a poganyok es lehajolnak előtted; mert a te iteleteid nyilvanvalokka lettek.

15:5 És ezeknek utana latam, es ime megnyittatek a mennyben a bizonysagtetel satoranak temploma,

15:6 És kijöve a templombol a het angyal, a kinel a het csapas vala, tiszta es feher gyolcsba öltözve, es mellöknel arany övekkel körülövezve.

15:7 És egy a negy lelkes allat közül ada a het angyalnak het aranypoharat, a mely az örökkön örökke elő Istennek haragjaval teljes vala.

15:8 És megtelek a templom füsttel az Isten dicsősegenek es erejenek miatta, es senki a templomba be nem mehet vala, mignem a het angyal het csapasa bevegeztetik.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase