Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 12

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

12:1 És lattatek nagy jel az egben: egy asszony, a ki a napba vala felöltözve, es labai alatt vala a hold, es az ő fejeben tizenket csillagbol korona;

12:2 A ki terhes vala, es akarvan szűlni, kialt vala, es kinlodik vala a szűlesben.

12:3 Lattatek mas jel is az egben, es ime [vala] egy nagy veres sarkany, a kinek het feje vala es tiz szarva, es az ő fejeiben het korona;

12:4 És a farka utana vonsza az eg csillagainak harmadreszet, es a földre vete azokat; es alla az a sarkany a szűlő asszony ele, hogy mikor szűl, annak fiat megegye.

12:5 És szűle fiu-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; es ragadtatek annak fia Istenhez es az ő kiralyiszekehez.

12:6 Az asszony pedig elfuta a pusztaba, hol Istentől keszitett helye van, hogy ott taplaljak őt ezer ketszaz hatvan napig.

12:7 És lőn az egben viaskodas: Mihaly es az ő angyalai viaskodnak vala a sarkanynyal; es a sarkany is viaskodik vala es az ő angyalai;

12:8 De nem vehetenek diadalmat, es az ő helyök sem talaltatek többe a mennyben.

12:9 És vettetek a nagy sarkany, ama regi kigyo, a ki neveztetik ördögnek es a Satannak, ki mind az egesz föld kerekseget elhiteti, vettetek a földre, es az ő angyalai [is] ő vele levettetenek.

12:10 És hallek nagy szozatot az egben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesseg es az erő, es a mi Istenünknek orszaga, es az ő Krisztusanak hatalma; mert a mi atyankfiainak vadoloja levettetett, ki vadolja vala őket ejjel es nappal a mi Istenünk előtt.

12:11 És ők legyőztek azt a Barany vereert, es az ő bizonysagtetelöknek beszedeert; es az ő eletöket nem kimeltek mind halalig.

12:12 Annakokaert örüljetek egek es a kik lakoztok azokban. Jaj a föld es a tenger lakosainak; mert leszallott az ördög ti hozzatok, nagy haraggal teljes, ugymint a ki tudja, hogy keves ideje van.

12:13 Mikor azert latta a sarkany, hogy ő levettetett a földre, kergetni kezde az asszonyt, a ki a fiut szűlte.

12:14 De adatek az asszonynak ket nagy sasszarny, hogy a kigyo elől elrepüljön a pusztaba az ő helyere, hogy taplaltassek ott ideig, időkig, es az időnek feleig.

12:15 És bocsata a kigyo az ő szajabol az asszony utan vizet, mint egy folyo vizet, hogy azt a folyovizzel elragadtassa.

12:16 De segitsegül lőn a föld az asszonynak, es megnyita a föld az ő szajat, es elnyele a folyovizet, a melyet a sarkany az ő szajabol bocsatott.

12:17 Megharagvek azert a sarkany az asszonyra, es elmene, hogy hadakozzek egyebekkel az ő magvabol valokkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, es a kiknel vala a Jezus Krisztus bizonysagtetele;

12:18 És alla a tengernek fövenyere.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase