Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 10

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

10:1 És latek egy masik, erős angyalt az egből leszallani, a ki felhőbe vala öltözve; es a fejen szivarvany vala, es az orczaja olyan vala, mint a nap, es a labai mint a tűzoszlopok;

10:2 És a kezeben egy nyitott könyvecske vala; es teve a jobb labat a tengerre, a bal labat pedig a földre;

10:3 És kialta nagy szoval, mint mikor az oroszlan ordit; es mikor kialta, megszolaltata a het mennydörges az ő szavat.

10:4 És mikor a het mennydörges megszolaltatta az ő szavat, le akaram irni; es az egből szozatot hallek, a mely ezt monda nekem: Pecseteld be, a miket a het mennydörges szola, es azokat meg ne ird.

10:5 És az angyal, a kit latek allani a tengeren es a földön, felemele kezet az egre,

10:6 És megesküvek arra, a ki örökkön örökke el, a ki teremtette az eget es a benne valokat, es a földet es a benne valokat, es a tengert es a benne valokat, hogy idő többe nem leszen:

10:7 Hanem a hetedik angyal szavanak napjaiban, mikor trombitalni kezd, akkor elvegeztetik az Istennek titka, a mint megmondotta az ő szolgainak a profetaknak.

10:8 És a szozat, a melyet hallottam az egből, ismet szola nekem, es monda: Menj el, es vedd el azt a nyitott könyvecsket, [mely] a tengeren es a földön allo angyal kezeben [van.]

10:9 Elmenek azert az angyalhoz, mondvan neki: Add nekem a könyvecsket. És monda nekem: Vedd el es edd meg; es megkeseriti a te gyomrodat, de a te szadban edes lesz, mint a mez.

10:10 Elvevem azert a könyvecsket az angyal kezeből, es megevem azt; es az en szamban olyan edes vala mint a mez; es mikor megettem azt, megkeseredek az en gyomrom.

10:11 És monda nekem: Ismet profetalnod kell neked sok nepek es nemzetek, es nyelvek es kiralyok felől.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase