Main Index: Hungarian Bible

Jelenesek 8

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]   

8:1 És mikor felnyitotta a hetedik pecsetet, lőn nagy csendesseg a mennyben, mintegy fel oraig.

8:2 És latam azt a het angyalt, a ki az Isten előtt alla; es adatek nekik het trombita.

8:3 És jöve egy masik angyal, es megalla az oltarnal, arany tömjenezőt tartva; es adatek annak sok tömjen, hogy tegye minden szenteknek könyörgeseihez az arany oltarra, a mely a kiralyiszek előtt vala.

8:4 És felmene a tömjen füstje a szentek könyörgeseivel az angyal kezeből az Isten elebe.

8:5 Azutan veve az angyal a tömjenezőt; es megtölte azt az oltarnak tüzevel, es levete a földre; es lőnek mennydörgesek es szozatok es villamlasok es földindulas.

8:6 És a het angyal, a kinel a het trombita vala, keszüle a trombitalashoz.

8:7 Az első angyal azert trombitala, es lőn jegeső es tűz, verrel elegy, es vettetek a földre; es a földnek harmadresze megege, es az előfaknak harmadresze megege, es minden zöldelő fű megege.

8:8 A masodik angyal is trombitalt, es mint egy tűzzel egő nagy hegy vettetek a tengerbe; es a tengernek harmadresze verre lőn;

8:9 És meghala a tengerben levő teremtett allatoknak harmadresze, a melyekben elet vala; es a hajoknak harmadresze elvesze.

8:10 A harmadik angyal is trombitalt, es leesek az egről egy nagy csillag, egve, mint egy faklya, es esek a folyovizeknek harmadreszere, es a vizek forrasaira;

8:11 A csillagnak neve pedig üröm: valtozek azert a folyovizek harmadresze ürömme; es sok ember meghala a vizektől, mivel keserűkke lőnek.

8:12 A negyedik angyal is trombitalt, es megveretek a napnak harmadresze, es a holdnak harmadresze, es a csillagoknak harmadresze; hogy meghomalyosodjek azoknak harmadresze, es a nap az ő harmadreszeben ne fenyljek, es az ejszaka hasonlokepen.

8:13 És latek es hallek az egnek közepette egy angyalt repülni, a ki ezt mondja vala nagy szoval: Jaj, jaj, jaj a föld lakosainak a harom angyal trombitajanak többi szavai miatt, a kik meg trombitalni fognak.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase