Main Index: Hungarian Bible

2 Janos 1

[1]   

1:1 A presbiter a kivalasztott asszonynak es az ő gyermekeinek, a kiket en igazan szeretek, es nem csak en, hanem mindenki, a ki megismerte az igazsagot.

1:2 Az igazsagert, a mely megmarad bennünk, es velünk lesz mindörökke:

1:3 Kegyelem, irgalom, bekesseg legyen veletek az Atya Istentől, es az Úr Jezus Krisztustol az Atyanak Fiatol igazsaggal es szeretettel.

1:4 Felettebb örültem, hogy olyanokat talaltam gyermekeid között, a kik igazsagban jarnak, a mint parancsolatot vettünk az Atyatol.

1:5 És most kerlek teged, Asszonyom, nem mintha uj parancsolatot irnek neked, hanem, a melyet kezdettől fogva vettünk, hogy szeressük egymast!

1:6 És ez a szeretet, hogy jarjunk az ő parancsolatai szerint. Ez a parancsolat, a mint kezdettől fogva hallottatok, hogy abban jarjatok.

1:7 Mert sok hitető jött e vilagra, a kik nem valljak a Jezust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető es az antikrisztus.

1:8 Vigyazzatok magatokra, hogy el ne veszitsük, a mit munkaltunk, hanem teljes jutalmat nyerjünk.

1:9 A ki felrelep es nem marad meg a Krisztus tudomanya mellett, annak egynek sincs Istene. A ki megmarad a Krisztus tudomanya mellett, mind az Atya, mind a Fiu az öve.

1:10 Ha valaki elmegy hozzatok es nem ezt a tudomanyt viszi, ne fogadjatok azt be hazatokba, es azt ne köszöntsetek;

1:11 Mert a ki köszönti azt, reszes annak gonosz cselekedeteiben.

1:12 Sok irni valom volna nektek, de nem akartam papirossal es tintaval, hanem remenylem, hogy elmegyek hozzatok, es szemtől szembe beszelhetünk, hogy örömünk teljes legyen.

1:13 Köszöntenek teged a te kivalasztott nőtestverednek gyermekei. Ámen.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase