Main Index: Hungarian Bible

2 Peter 3

[1]    [2]    [3]   

3:1 Ez immar masodik levelirasom nektek, szeretteim, amelylyel a ti tiszta gondolkozastokat emlekeztetes altal serkentgetem;

3:2 Hogy megemlekezzetek a szent profetaktol ezelőtt mondott beszedekről, es az Úrnak es Megtartonak altalunk, az apostolok altal közölt parancsolatjarol:

3:3 Tudvan először azt, hogy az utolso időben csufolkodok tamadnak, a kik sajat kivansagaik szerint jarnak,

3:4 És ezt mondjak: Hol van az ő eljövetelenek igerete? Mert a miota az atyak elhunytak, minden azonkepen marad a teremtes kezdetetől fogva.

3:5 Mert kesz-akarva nem tudjak azt, hogy egek regtől fogva voltak, es föld, mely vizből es viz altal allott elő az Isten szavara;

3:6 A melyek altal az akkori vilag vizzel elborittatvan elveszett:

3:7 A mostani egek pedig es a föld, ugyanazon szo altal megkimeltettek, tűznek tartatvan fenn, az iteletnek es az istentelen emberek romlasanak napjara.

3:8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnal olyan, mint ezer esztendő, es ezer esztendő mint egy nap.

3:9 Nem kesik el az igerettel az Úr, mint nemelyek kesedelemnek tartjak; hanem hosszan tűr erettünk, nem akarvan, hogy nemelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megteresre jusson.

3:10 Az Úr napja pedig ugy jő majd el, mint ejjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmulnak, az elemek pedig megegve felbomlanak, es a föld es a rajta levő dolgok is megegnek.

3:11 Mivelhogy azert mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek nektek szent eletben es kegyessegben,

3:12 A kik varjatok es sovarogjatok az Isten napjanak eljövetelet, a melyert az egek tűzbe borulva felbomlanak, es az elemek egve megolvadnak!

3:13 De uj eget es uj földet varunk az ő igerete szerint, a melyekben igazsag lakozik.

3:14 Annakokaert szeretteim, ezeket varvan , igyekezzetek, hogy szeplő nelkül es hiba nelkül valoknak talaljon titeket bekessegben.

3:15 És a mi Urunknak hosszutűreset idvessegnek tartsatok; a mikepen a mi szeretett atyankfia Pal is irt nektek a neki adott bölcsesseg szerint.

3:16 Szinte minden leveleben is, a mikor ezekről beszel azokban; a melyekben vannak nemely nehezen erthető dolgok, a miket a tudatlanok es allhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyeb irasokat is, a magok vesztere.

3:17 Ti azert szeretteim előre tudvan [ezt], őrizkedjetek, hogy az istentelenek tevelygeseitől elragadtatva, a sajat erőssegetekből ki ne essetek;

3:18 Hanem növekedjetek a kegyelemben es a mi Urunknak es megtarto Jezus Krisztusunknak ismereteben. Neki [legyen] dicsőseg, mind most, mind örökkön-örökke. Ámen.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase