Main Index: Hungarian Bible

2 Peter 1

[1]    [2]    [3]   

1:1 Simon Peter, Jezus Krisztus szolgaja es apostola, azoknak, a kik velünk egyenlő draga hitet nyertek a mi Istenünknek es megtartonknak Jezus Krisztusnak igazsagaban:

1:2 Kegyelem es bekesseg adassek nektek bősegesen az Istennek es Jezusnak a mi Urunknak megismereseben.

1:3 Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajandekozott minket, a mi az eletre es kegyessegre valo, Annak megismerese altal, a ki minket a sajat dicsősegevel es hatalmaval elhivott;

1:4 A melyek altal igen nagy es becses igeretekkel ajandekozott meg bennünket; hogy azok altal isteni termeszet reszeseive legyetek, kikerülven a romlottsagot, a mely a kivansagban van e vilagon.

1:5 Ugyanerre pedig teljes igyekezetet is forditvan, a ti hitetek melle ragasszatok jo cselekedetet, a jo cselekedet melle tudomanyt,

1:6 A tudomany melle pedig mertekletesseget, a mertekletesseg melle pedig tűrest, a tűres melle pedig kegyesseget,

1:7 A kegyesseg melle pedig atyafiakhoz valo hajlandosagot, az atyafiakhoz valo hajlandosag melle pedig szeretetet.

1:8 Mert ha ezek megvannak es gyarapodnak bennetek, nem tesznek titeket hivalkodokka, sem gyümölcstelenekke a mi Urunk Jezus Krisztus megismeresere nezve.

1:9 Mert a kiben ezek nincsenek meg, az vak, rövidlato, elfelejtkezven a regi bűneiből valo megtisztulasarol.

1:10 Annakokaert, atyamfiai, igyekezzetek inkabb a ti elhivatastokat es kivalasztatasotokat erősse tenni; mert ha ezeket cselekszitek, nem ütköztök meg soha.

1:11 Mert ekkepen gazdagon adatik majd nektek a mi Urunknak es megtartonknak, a Jezus Krisztusnak örök orszagaba valo bemenetel.

1:12 Annakokaert nem mulasztom el, hogy mindenkor emlekeztesselek titeket ezekre, hogy tudjatok [ezeket], es erősek vagytok a jelenvalo igazsagban.

1:13 Meltonak velem pedig, a mig ebben a satorban vagyok, hogy emlekeztetes altal ebresztgesselek titeket;

1:14 Mint a ki tudom, hogy hamar leteszem satoromat, a mikepen a mi Urunk Jezus Krisztus is megjelentette nekem.

1:15 De igyekezni fogok azon, hogy ti az en halalom utan is mindenkor megemlekezhessetek ezekről.

1:16 Mert nem mesterkelt meseket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jezus Krisztus hatalmat es eljövetelet; hanem mint a kik szemlelői voltunk az ő nagysaganak.

1:17 Mert a mikor az Atya Istentől azt a tisztesseget es dicsőseget nyerte, hogy hozza a felseges dicsőseg ilyen szozata jutott: Ez az en szeretett Fiam, a kiben en gyönyörködöm:

1:18 Ezt az egből jövő szozatot mi hallottuk, együtt leven vele a szent hegyen.

1:19 És igen biztos nalunk a profetai beszed [is], a melyre jol teszitek, ha figyelmeztek, mint sötet helyen vilagito szövetnekre, mig nappal virrad, es hajnalcsillag kel fel szivetekben;

1:20 Tudvan először azt, hogy az irasban egy profetai szo sem tamad sajat magyarazatbol.

1:21 Mert sohasem ember akaratabol szarmazott a profetai szo; hanem a Szent Lelektől indittatva szolottak az Istennek szent emberei.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase