Main Index: Hungarian Bible

Titusz 1

[1]    [2]    [3]   

1:1 Pal, Istennek szolgaja, Jezus Krisztusnak pedig apostola, az Isten valasztottainak hite es a kegyesseg szerint valo igazsagnak megismerese szerint,

1:2 Az örök elet remenysegere, melyet megigert az igazmondo Isten örök időknek előtte,

1:3 Megjelentette pedig a maga idejeben az ő beszedet a predikalas altal, a mely ream bizatott a mi megtarto Istenünknek parancsolata szerint; Titusnak, a közös hit szerint valo igaz fiamnak:

1:4 Kegyelem, irgalmassag es bekesseg az Atya Istentől es az Úr Jezus Krisztustol, a mi Megtartonktol.

1:5 A vegett hagytalak teged Kretaban, hogy a hatramaradt dolgokat hozd rendbe, es rendelj varosonkent presbitereket, a mikepen en neked meghagytam;

1:6 Ha van feddhetetlen, egy felesegű ferfiu, a kinek hivő, nem kicsapongassal vadolt avagy engedetlen gyermekei vannak.

1:7 Mert szükseges, hogy a püspök feddhetetlen legyen, mint Isten safara; nem akaratos, nem haragos, nem reszeges, nem verekedő, nem rut nyereszkedő;

1:8 Hanem vendegszerető, jonak kedvelője, mertekletes, igaz, tiszta, maga tűrtető;

1:9 A ki a tudomany szerint valo igaz beszedhez tartja magat, hogy inthessen az egeszseges tudomannyal es meggyőzhesse az ellenkezőket.

1:10 Mert van sok engedetlen, hiaba valo beszedű es csalo, kivaltkepen a körülmetelkedesből valok,

1:11 A kiknek be kell dugni a szajokat; a kik egesz hazakat feldulnak, tanitvan rut nyereseg okaert, a miket nem kellene.

1:12 Azt mondta valaki közülök, az ő sajat profetajok: A kretaiak mindig hazugok, gonosz vadak, rest hasak.

1:13 E bizonysag igaz: annakokaert fedd őket kimeles nelkül, hogy a hitben epek legyenek,

1:14 Nem ügyelven zsido mesekre, es az igazsagot megvető emberek parancsolataira.

1:15 Minden tiszta a tisztaknak: de a megfertőztetetteknek es hitetleneknek semmi sem tiszta; hanem megfertőztetett azoknak mind elmejök, mind lelkiismeretök.

1:16 Valljak, hogy Istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadjak, mivelhogy utalatosak es hitetlenek es minden jo cselekedetre meltatlanok.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase