Main Index: Hungarian Bible

2 Timoteus 1

[1]    [2]    [3]    [4]   

1:1 Pal, Jezus Krisztusnak apostola, Isten akaratabol, a Krisztus Jezusban valo eletnek igerete szerint,

1:2 Timotheusnak, az en szeretett fiamnak: kegyelem, irgalmassag, bekesseg az Atya Istentől es Krisztus Jezustol, a mi Urunktol.

1:3 Halat adok az Istennek, a kinek szolgalok őseimtől fogva tiszta lelkiismerettel, hogy szüntelen gondolok read könyörgeseimben ejjel es nappal,

1:4 Kivanvan teged latni, megemlekezven a te könyhullatasaidrol, hogy örömmel teljesedjem be;

1:5 Eszembe jutvan a benned levő, kepmutatas nelkül valo hit, a mely lakozott először a te nagyanyadban Loisban es anyadban Eunikaban; meg vagyok azonban győződve, hogy benned is.

1:6 Minekokaert emlekeztetlek teged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajandekat, a mely benned van az en kezeimnek rad tetele altal.

1:7 Mert nem felelemnek lelket adott nekünk az Isten; hanem erőnek es szeretetnek es jozansagnak lelket.

1:8 Ne szegyeneld hat a mi Urunk bizonysagtetelet, se engem az ő foglyat; hanem együtt szenvedj az evangyeliomert Istennek hatalma szerint.

1:9 A ki megtartott minket es hivott szent hivassal, nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő sajat vegezese es kegyelme szerint, mely adatott nekünk Krisztus Jezusban örök időknek előtte,

1:10 Megjelentetett pedig most a mi Megtartonknak, Jezus Krisztusnak megjelenese altal, a ki eltörölte a halalt, vilagossagra hozta pedig az eletet es halhatatlansagot az evangyeliom altal,

1:11 Amelyre nezve tetettem en hirdetőve es apostolla es poganyok tanitojava.

1:12 A miert szenvedem ezeket is: de nem szegyenlem; mert tudom, kinek hittem, es bizonyos vagyok benne, hogy ő az en nala letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra.

1:13 Az egeszseges beszedeknek peldajat megtartsd, a miket en tőlem hallottal, a Krisztus Jezusban valo hitben es szeretetben.

1:14 A rad bizott draga kincset őrizd meg a bennünk lakozo Szent Lelek altal.

1:15 Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind, kik közül valo Figellus es Hermogenes.

1:16 Az Úr legyen irgalmas az Onesiforus hazanepenek: mert gyakorta megvidamitott engem, es az en bilincsemet nem szegyenlette;

1:17 Sőt mikor Romaban volt, buzgon keresett engem, meg is talalt.

1:18 Az Úr engedje meg neki, hogy talaljon irgalmassagot az Úrnal ama napon. És hogy mily nagy szolgalatot tett Efezusban, te jobban tudod.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase