Main Index: Hungarian Bible

1 Tesszalonika 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]   

3:1 Annakokaert, mivelhogy tovabb mar el nem tűrhetők, jonak itelenk, hogy magunk maradjunk Atheneben,

3:2 És elküldöttük Timotheust, a mi atyankfiat es Istennek szolgajat es munkatarsunkat a Krisztus evangyeliomanak [hirdeteseben,] hogy erősitsen titeket es intsen titeket a ti hitetek felől;

3:3 Hogy senki meg ne tantorodjek ama szorongattatasok között; mert ti magatok tudjatok, hogy mi arra rendeltettünk.

3:4 Mert mikor közöttetek valank is, előre megmondtuk nektek, hogy szorongattatasnak leszünk kiteve; a mint meg is törtent, es tudjatok.

3:5 Annakokaert en is, mivelhogy tovabb mar nem tűrhetem, elküldek, hogy megismerjem a ti hiteteket, ha nem kisertett-e meg valami modon titeket a kisertő, es nem lett-e hiabavalo a mi faradsagunk?

3:6 Most pedig, a mikor megerkezett hozzank Timotheus ti tőletek, es örömhirt hozott nekünk a ti hitetek es szeretetetek felől, es arrol, hogy jo emlekezessel vagytok irantunk, mindenkor kivanvan latni minket, mikepen mi is titeket;

3:7 Ezaltal megvigasztalodtunk reatok nezve, atyamfiai, minden mi szorongattatasunk es szüksegünk mellett is, a ti hitetek altal:

3:8 Mert szinte megelevenedünk, ha ti erősek vagytok az Úrban.

3:9 Mert milyen halaval is fizethetünk az Istennek ti erettetek, mindazert az örömert, a melylyel örvendezünk miattatok a mi Istenünk előtt?!

3:10 Mikor ejjel-nappal nagy buzgon esedezünk, hogy meglathassuk a ti orczatokat, es kipotolhassuk a ti hitetek hianyait.

3:11 Maga pedig az Isten es a mi Atyank, es a mi Urunk a Jezus Krisztus egyengesse meg a mi utunkat ti hozzatok!

3:12 Titeket pedig gyarapitson az Úr es tegyen bősegesekke az egymas irant es mindenki irant valo szeretetben, a milyenek vagyunk mi is ti irantatok;

3:13 Hogy erősekke tegye a ti sziveteket, feddhetetlenekke a szentsegben, a mi Istenünk es Atyank előtt, a mikor eljő a mi Urunk Jezus Krisztus minden ő szenteivel egyetemben.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase