Main Index: Hungarian Bible

1 Tesszalonika 1

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]   

1:1 Pal, Silvanus es Timotheus a Thessalonikabeliek gyülekezetenek, [a] [mely] [van] az Atya Istenben es az Úr Jezus Krisztusban: kegyelem nektek es bekesseg Istentől, a mi Atyanktol, es az Úr Jezus Krisztustol.

1:2 Halat adunk az Istennek mindenkor mindnyajatokert, emlekezven rolatok a mi imadsagainkban;

1:3 Szüntelenül emlegetve a ti hitetek munkajat, es a ti szeretetetek faradozasat, es a mi Urunk Jezus Krisztus felől valo remenysegeteknek allhatatossagat, az Isten előtt, a mi Atyank előtt:

1:4 Tudvan, Istentől szeretett atyamfiai, hogy ti ki vagytok valasztva;

1:5 Hogy a mi evangyeliomunk ti nalatok nem all csak szoban, hanem [isteni] erőkben is, Szent Lelekben is, sok bizodalomban is; a mikepen tudjatok, hogy milyenek voltunk közöttetek ti erettetek.

1:6 És ti a mi követőinkke lettetek es az Úrei, befogadvan az iget sokfele szorongattatas között, Szent Lelek örömevel;

1:7 Úgy hogy peldakepekke lettetek Maczedoniaban es Akhajaban minden hivőre nezve.

1:8 Mert nemcsak Maczedoniaban es Akhajaban zendült ki tőletek az Úr beszede, hanem minden helyen is hire terjedt a ti Istenben vetett hiteteknek, annyira, hogy szüksegtelen arrol valamit szolnunk.

1:9 Mert azok magok hirdetik felőlünk, milyen volt a mi hozzatok valo menetelünk, es mikent tertetek meg az Istenhez a balvanyoktol, hogy az elő es igaz Istennek szolgaljatok,

1:10 És varjatok az Ő Fiat az egből, a kit feltamasztott a halalbol, a Jezust, a ki megszabadit minket amaz eljövendő haragtol.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase