Main Index: Hungarian Bible

Kolosse 2

[1]    [2]    [3]    [4]   

2:1 Mert akarom, hogy tudtotokra legyen, hogy milyen nagy tusakodasom van ti erettetek, es azokert, kik Laodiczeaban vannak, es mindazokert, a kik nem lattak engem szemely szerint e testben;

2:2 Hogy vigasztalast vegyen az ő szivök, egybeköttetven a szeretetben, es [hogy eljussanak] az ertelem meggyőződesenek teljes gazdagsagara, az Isten es az Atya es a Krisztus ama titkanak megismeresere,

2:3 A melyben van a bölcsessegnek es ismeretnek minden kincse elrejtve.

2:4 Ezt pedig azert mondom, hogy valaki titeket ra ne szedjen hitető beszeddel.

2:5 Mert jollehet testben tavol vagyok tőletek, mindazaltal lelekben veletek vagyok, örülven es latvan ti köztetek a jo rendet es Krisztusba vetett hiteteknek erősseget.

2:6 Azert, a mikepen vettetek a Krisztus Jezust, az Urat, [akkepen ]jarjatok Ő benne,

2:7 Meggyökerezven es tovabb epülven Ő benne, es megerősödven a hitben, a mikepen [arra] tanittattatok, bővölködven abban halaadassal.

2:8 Meglassatok, hogy senki ne legyen, a ki bennetek zsakmanyt vet a bölcselkedes es üres csalas altal, mely emberek rendelese szerint, a vilag elemi tanitasai szerint, es nem a Krisztus szerint valo:

2:9 Mert Ő benne lakozik az istensegnek egesz teljessege testileg,

2:10 És [ti] Ő benne vagytok beteljesedve, a ki feje minden fejedelemsegnek es hatalmassagnak;

2:11 A kiben körül is meteltettetek kez nelkül valo körülmetelessel, levetkezven az erzeki bűnök testet a Krisztus körülmeteleseben;

2:12 Eltemettetven Ő vele együtt a keresztsegben, a kiben egyetemben fel is tamasztattatok az Isten erejebe vetett hit altal, a ki feltamaszta Őt a halalbol.

2:13 És titeket, kik holtak valatok a bűnökben es a ti testeteknek körülmeteletlensegeben, megelevenitett együtt Ő vele, megbocsatvan minden bűnötöket,

2:14 Az altal, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szolo kezirast, a mely ellenünkre volt nekünk, es azt eltette az utbol, odaszegezven azt a keresztfara;

2:15 Lefegyverezven a fejedelemsegeket es a hatalmassagokat, őket batran mutogatta, diadalt veven rajtok abban.

2:16 Senki azert titeket meg ne iteljen evesert, vagy ivasert, avagy ünnep, vagy ujhold, vagy szombat dolgaban:

2:17 Melyek [csak] arnyekai a következendő dolgoknak, de a valosag a Krisztuse.

2:18 Senki tőletek a palmat el ne vegye, kedvet talalvan alazatoskodasban es az angyalok tiszteleseben, a melyeket nem latott, olyakat tudakozvan, ok nelkül felfuvalkodvan az ő testenek ertelmevel.

2:19 És nem ragaszkodvan a Főhöz, a Kiből az egesz test, a kapcsok es kötelek altal segedelmet veven es egybeszerkesztetven, nevekedik az Isten szerint valo nevekedessel.

2:20 Ha meghalvan a Krisztussal, [megszabadultatok] e vilag elemi tanitasaitol, miert terheltetitek magatokat, mintha e vilagban elők volnatok, effele rendelesekkel:

2:21 Ne fogd meg, meg se kostold, meg csak ne is illesd.

2:22 (A mik mind a velök valo eles altal elfogyasztasra vannak rendelve), az emberek parancsolatai es tanitasai szerint?

2:23 A melyek bölcsessegnek latszanak ugyan a magavalasztotta istentiszteletben es alazatoskodasban es a test gyötreseben; de nincs bennök semmi becsülni valo, [mivelhogy] a test hizlalasara valok.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase